Meta використовуватиме новинний контент Reuters у своєму чат-боті на базі ШІ
Meta використовуватиме новинний контент Reuters у своєму чат-боті на базі ШІ

Meta використовуватиме новинний контент Reuters у своєму чат-боті на базі ШІ

Це перша угода Meta з новинним виданням за останні роки.

Meta Platforms заявила, що її чат-бот на базі штучного інтелекту буде використовувати контент Reuters для надання відповідей на запитання користувачів у режимі реального часу про новини та поточні події.

Про це пише Reuters.

Ані Meta, ані Reuters не розкрили фінансових деталей партнерства. Це перша угода Meta з новинним виданням за останні роки, яка з'явилася на тлі зменшення обсягу новинного контенту в її сервісах після критики з боку регуляторів та видавців щодо дезінформації та розбіжностей стосовно розподілу доходів.

Чат-бот Meta ШI доступний на платформах Facebook, WhatsApp та Instagram. Соціальний гігант не уточнив, чи буде використовувати контент Reuters для тренування своєї великої мовної моделі.

«Ми можемо підтвердити, що компанія Reuters уклала партнерство з технологічними компаніями для ліцензування нашого довіреного, заснованого на фактах новинного контенту для їхніх платформ на базі штучного інтелекту. Умови цих угод залишаються конфіденційними», — сказав представник Reuters у заяві.

За даними Axios, який першим повідомив цю новину, Reuters буде компенсовано за доступ до свого журналістського контенту в рамках багаторічної угоди.

Завдяки партнерству з Reuters, «Meta ШI зможе відповідати на запитання, пов'язані з новинами, з наданням коротких відповідей і посилань на контент Reuters», — сказав представник Meta.

Інші компанії, такі як OpenAI, яка створила ChatGPT, і підтримуваний Джеффом Безосом стартап Perplexity, також уклали подібні партнерства зі ЗМІ у сфері штучного інтелекту. Reuters вже має партнерство з Meta у сфері перевірки фактів, яке почалося у 2020 році.

Нагадаємо, Meta додасть у фейсбуці та інстаграмі ідентифікацію облич, щоб потидіяти фінансовим шахраям.

Фото: Reuters. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Новости
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader