/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F3f8e477a21b1e13aad51b7a9075c061a.jpg)
Зберігання яєць "по-американськи": чому вони довше залишаються свіжими
Наприклад, у США до цього підходять дуже системно – і завдяки простим, але чітким правилам яйця там зберігаються значно довше. Про це пише 24 канал із посиланням на "РБК-Україна".
У чому відмінності підходу США
Американці миють яйця ще до того, як вони потрапляють на прилавки магазинів. Цей процес видаляє природну захисну плівку з шкаралупи, що робить яйце більш уразливим до бактерій. Через це в США діє суворе правило: яйця зберігаються тільки в холодильнику – і чим глибше, тим краще.
Головний принцип полягає у тому, щоб забезпечувати постійну низьку температуру. Будь-які перепади можуть скоротити термін зберігання, тому стабільне середовище в холоді – ключ до свіжості.
Де саме зберігати яйця у холодильнику
Хоча багато хто звик ставити яйця на дверцята, це не найкращий варіант. Температура там постійно коливається. Найкраще місце – верхня або середня полиця ближче до задньої стінки.
У США яйця зберігають інакше / Фото Pexels
Чого не варто робити
Не переміщуйте яйця з холодильника на стіл і назад. Перепади температури спричиняють конденсат на шкаралупі, а це відкриває шлях для мікробів. Якщо вже вирішили зберігати в холоді – тримайте там постійно.
Американський підхід може здатися занадто педантичним, але завдяки йому яйця залишаються свіжими значно довше без зайвих ризиків.
До слова, приготування ідеальної яєчніз панірувальними сухарями включає змішування сухарів панко, тертого пармезану, перцю Алеппо, оцту, чебрецю і кунжутного насіння.

