Чи можна вже їсти ранню полуницю: правда про перші ягоди сезону
Чи можна вже їсти ранню полуницю: правда про перші ягоди сезону

Чи можна вже їсти ранню полуницю: правда про перші ягоди сезону

Рання полуниця – звідки вона

На початку сезону полуниця, яку ми бачимо на ринках і в супермаркетах, зазвичай імпортна – з Туреччини, Іспанії або Греції. В Україні ж перші врожаї надходять з теплиць південних регіонів або з фермерських господарств, які використовують агроволокно й плівку для пришвидшення дозрівання, розповідає24 Канал.

Нітрати в полуниці – міф чи реальність

Перше занепокоєння, яке викликає рання полуниця, – вміст нітратів. Дійсно, для пришвидшення росту ягоди у закритому ґрунті іноді використовують добрива. Проте сучасні технології дозволяють вирощувати безпечну продукцію навіть у ранній період.

Варто купувати у перевірених продавців: супермаркетах із сертифікацією продукції або у фермерів.

Порада. Обирайте ягоду середнього розміру. Занадто великі, ідеально глянцеві ягоди – частіше результат стимуляторів росту. Якщо сумніваєтесь – замочіть полуницю у воді з содою (1 чайна ложка на літр) на 10–15 хвилин перед вживанням.

Чи є користь від ранньої полуниці

Полуниця – це не лише смачно, а й корисно, ягода – джерело вітаміну С, антиоксидантів, калію й фолієвої кислоти. Якщо вона вирощена без надлишку хімікатів – вона корисна.

Чи можна давати ранню полуницю дітям

Лікарі радять вводити полуницю дітям після 1 року, поступово і в сезон, починаючи з невеликої кількості. Рання ягода може мати вищий ризик викликати алергію – тому краще бути обережними.
Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader