Зеленський провів селекторну нараду з головами ОДА та мерами міст. Про що говорили
Зеленський провів селекторну нараду з головами ОДА та мерами міст. Про що говорили

Зеленський провів селекторну нараду з головами ОДА та мерами міст. Про що говорили

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій та міськими головами і закликав їх об’єднатися заради недопущення поширення епідемії коронавірусу в Україні.

Про це повідомили в Офісі президента.

"Сьогодні існує два важливих моменти: це самоізоляція та подолання паніки.

Будь ласка, пояснюйте людям, що карантин – це не жарти, й навіщо він потрібен, а також згуртуйтесь у цей нелегкий час, щоб показати спільну роботу влади, щоб захистити українців.

Відкладіть убік політичну боротьбу.

В єднанні – наша перемога", – заявив президент.

За словами Зеленського, такі селекторні наради з регіонами проводитимуться двічі на тиждень, щоб скоординувати зусилля та ефективно співпрацювати заради здоров’я українців.

Також глава держави запропонував посадовцям створити список проблем на місцях для їхнього спільного вирішення і нагадав, що незабаром очікується прибуття першого літака з Китаю із засобами захисту та тестами, які будуть розподілені по регіонах.

Як зазначається, також на нараді були присутні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, представники профільних міністерств, керівник Офісу президента Андрій Єрмак із заступниками та міський голова Києва Віталій Кличко.

"Ми, уряд, працюємо 24/7.

Щодня у нас відбуваються зустрічі, такі як з представниками G7, китайського уряду, МВФ тощо.

Наші міжнародні та європейські партнери підтримують нас.

У деяких ситуаціях ми реагуємо на виклики швидше, ніж інші", – сказав Шмигаль, запевнивши, що проводиться моніторинг захворюваності та потреб державних закладів на основі інформації з місцевих лікарень, який допоможе справедливо розподіляти ресурси, грамотно прогнозувати та робити замовлення у майбутньому.

Водночас прем’єр закликав не допустити зловживань та корупції під час закупівлі засобів, необхідних для протидії поширенню коронавірусу, і зазначив, що планується створення Стабілізаційного фонду для боротьби з цією інфекцією та її наслідками в Україні.

"Найбільші бюджети в регіонах для боротьби із загрозою COVID-19 є там, де поєднали надходження з обласного та місцевого бюджетів, а також залучили великий бізнес", - цитує ОПУ Шмигаля, який також закликав голів ОДА та міст долучати бізнес до закупівлі необхідної медичної бази.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зауважив, що була видана постанова, яка передбачає, що всі українці з-за кордону мають заповнювати анкети, які передаватимуть на місця, й санітарні лікарі в регіонах консультуватимуть, а в разі необхідності – надаватимуть допомогу тим, хто прибув з іншої країни.

Він також зазначив, що було визначено, які з медичних закладів слід перепрофілювати для боротьби з COVID-19.

"Напередодні з-за кордону повернулося 19 тисяч людей у рамках програм евакуації українців.

Їм усім надається пам’ятка про самоізоляцію на два тижні й робиться тест на коронавірус.

Поліція бере на себе зобов’язання контролювати їхню обсервацію", – наголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і закликав регіональних керівників вирішити питання продовольчих ринків, які несуть серйозні ризики поширення коронавірусу.

Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.

Але це не стосується заходів державної необхідності.

Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також Україна закриває кордони.

Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19.

Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області.

Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії.

Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом.

Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні.

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях.

Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше.

Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації.

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.

Джерело матеріала
loader
loader