Зеленський відповів на петицію з вимогою звільнити Єрмака
Зеленський відповів на петицію з вимогою звільнити Єрмака

Зеленський відповів на петицію з вимогою звільнити Єрмака

Президент Володимир Зеленський поки що не збирається звільняти главу свого Офісу Андрія Єрмака.

Про це свідчить його відповідь на петицію з відповідною вимогою, розміщеній на сайті голови держави.

"Андрій Єрмак сьогодні є уособленням двох головних загроз для України – капітуляції у війні з Росією та корупції у новій владі. Так само, із засобів масової інформації відомо, що Андрій Єрмак застосовує тиск на депутатів Верховної Ради України", - зазначали автори петиції, яка набрала необхідну для розгляду кількість підписів.

У відповідь Зеленський повторив, що протокол про створення Консультативної ради, підписаний в Мінську 11 березня, не є міжнародним договором. Він має декларативний характер, не легітимізує ОРДЛО і не змінює статус Росії в переговорному процесі, запевняє президент.

Також Зеленський прокоментував звинувачення у корупції проти Єрмака: каже, що Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України розслідують "плівки Лероса" для перевірки поширених у ЗМІ фактів.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос опублікував відеозаписи, на яких нібито Денис Єрмак - брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче очолювати "Укрзалізницю", а на іншому обговорюється посада на Київській митниці.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що звернеться до Державного бюро розслідувань і СБУ з приводу оприлюднених записів. 3 квітня, Державне бюро розслідувань мало допитати народного депутата Гео Лероса, однак допит не відбувся, оскільки у справі про публікацію плівок з братом голови ОП Денисом Єрмаком з’явились нові нюанси.

Джерело матеріала
loader
loader