Доказів у справі Порошенка достатньо, аби оголосити про підозру, – Венедіктова
Доказів у справі Порошенка достатньо, аби оголосити про підозру, – Венедіктова

Доказів у справі Порошенка достатньо, аби оголосити про підозру, – Венедіктова

Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що слідчі зібрали достатньо доказів, аби повідомити про підозру Петрові Порошенку у справі щодо призначення Сергія Семочка заступником голови ГУР.

У справі – достатньо доказів, – очільниця ОГПУ

Венедіктова записала відеозвернення щодо завершення досудового розслідування у справі Порошенка про призначення Семочка. Відео оприлюднили на сайті Офісу генпрокурора.

Сьогоднішня справа – це справа, в якій зібрано достатньо доказів для повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Санкція статті передбачає покарання від 7 до 10 років позбавлення волі,
– зазначила Венедіктова.

Очільниця Офісу генпрокурора наголосила, що через недоліки КПК справу можна затягувати до нескінченності. Як приклад – можливість мати до 5 захисників у підозрюваного, кожен з яких має право ознайомлюватись з матеріалами.

"Кожен із захисників може знайомитись із матеріалами розслідування у зручний для них час. У разі зміни захисника, у нього з'являються підстави знайомитися з матеріалами спочатку. У разі неприбуття будь-кого із захисників у підозрюваного є можливість відмовитись від участі у слідчих діях", – пояснила Венедіктова.

Захист затягував процес, – Венедіктова

Щодо інформації про те, що суд збирався вночі 8 липня, аби продовжити терміни досудового розслідування у справі Порошенка, то Венедіктова це заперечує. Генпрокурорка каже, що судове засідання призначили ще на позавчора (6 липня), проте на нього не прийшла сторона захисту.

Вчора (7 липня – 24 канал) о 14:00 засідання таки почалось, але адвокати заявили відвід судді і лише після розгляду відводу о 18:30 розпочався розгляд основного клопотання по суті. Суд прийняв рішення майже ‪о першій ночі. Сторона захисту, як і протягом всього розслідування, всіляко намагалась затягнути процес, ставлячи під сумнів абсолютно все,
– прокоментувала генпрокурорка.

Дивіться відеозвернення Ірини Венедіктової:

Що відбулось у Печерському райсуді 8 липня

Печерський суд Києва залишив без розгляду клопотання про запобіжний захід Петру Порошенку. Адвокат 5-го президента Ілля Новіков повідомив, що досудове розслідування у справі завершилось. Хоча раніше повідомлялось, що термін розслідування продовжили до 10 жовтня.

Звинувачення Порошенка у призначенні Семочка: що відомо

  • У жовтні 2018 року журналісти на чолі з Денисом Бігусом опублікували розслідування про Сергія Семочка.
  • У розслідуванні мовилося про те, що Сергій Семочко володіє майном, яке неможливо пояснити офіційними доходами. Окрім того, родичі Семочка отримали громадянство Росії та мають бізнес в окупованому Криму.
  • Петро Порошенко звільнив Семочка 12 квітня 2019 року.
  • За тиждень до звільнення Семочка помітили на вході в Адміністрацію Президента Порошенка.
  • Пізніше п'ятий президент підтвердив, що зустрічався із Сергієм Семочком і саме після зустрічі й розмови з ним підписав указ про звільнення.
  • В Офісі генпрокурора вважають, що Петро Порошенко нібито схилив голову Служби зовнішньої розвідки до перевищення влади та службових повноважень.
Теги за темою
Новини України Новини політики Петро Порошенко Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader