Ціни на газ у лютому 2021: Міненерго та "Нафтогаз" представили два плани щодо їх зниження
Ціни на газ у лютому 2021: Міненерго та "Нафтогаз" представили два плани щодо їх зниження

Ціни на газ у лютому 2021: Міненерго та "Нафтогаз" представили два плани щодо їх зниження

Міненерго та "Нафтогаз" представили два плани щодо здешевлення газу для населення / Фото УНІАН

Представники Міністерства енергетики та НАК "Нафтогаз України" представили народним депутатам від "Слуги народу" два плани щодо зниження вартості газу для населення.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що спільно з в.о. міністра енергетики Юрієм Вітренко та головою НАК "Нафтогаз" Андрієм Коболєвим вони провели зустріч з депутатами від "Слуги народу".

"Основна тема розмови - це ситуація з тарифами для населення. Перш за все, з тарифами на газ і його доставку. Представники Міненерго та "Нафтогазу" представили два плани, обидва з яких призведуть до зниження платіжок для людей", - повідомив голова уряду.

Він подякував депутатам за зустріч і спільну роботу.

"Нам важливо почути конструктивні пропозиції щодо обох планів. Це дозволить швидше прийняти ряд управлінських рішень, які сприятимуть встановленню справедливих цін на газ", - підсумував Шмигаль.

Що цьому передувало

  • З 1 січня 2021 року в Україні зросли тарифи на споживання і транспортування газу, а також ціни на електроенергію. У зв'язку з цим в декількох регіонах відбулися акції протесту.
  • 11 січня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що їхня фракція найближчими днями оприлюднить план антикризових заходів для розв'язання проблем, які можуть виникнути через підвищення тарифів, а 12 січня проведе нараду за участю Шмигаля.
  • Президент Володимир Зеленський доручив уряду терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення.
  • 11 січня Міненерго запропонувало перейти від ринкового ціноутворення на ринку газу до формування ціни за формулою "ціна на європейських хабах мінус доставка в Україну", а також обмежити маржу постачальників газу, щоб знизити кінцевий тариф для споживачів.
  • Сьогодні, 12 січня, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що запропонований Міністерством новий підхід до формування ціни на газ для населення дозволить знизити його вартість на 44%. Якщо не застосовувати цей підхід, у лютому ціна на газ для побутових споживачів зросте ще на 15%.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Таня Поляковська

Джерело матеріала
loader
loader