Дубінський відреагував на виключення із фракції "Слуги народу"
Дубінський відреагував на виключення із фракції "Слуги народу"

Дубінський відреагував на виключення із фракції "Слуги народу"

Олександра Дубінського виключили з фракції "Слуга народу", таке рішення ухвалили під час засідання політсили. Більше дізнавалася кореспондентка "5 каналу" Леся Головата. 

Бути чи не бути Олександру Дубінському у складі фракції "Слуга народу" сьогодні вирішували на засіданні монобільшості, вони могли анонімно висловитися за один із трьох запропонованих варіантів а це: виключити Дубінського із фракції, відсторонити від заступництва голови комітету із питань фінансів або підтримати і залишити.

Так, 11 січня США внесли Олександра Дубінського до санкційного списку, вони його звинуватили у тому, що він є дотичний до агентурної мережі агентів російського впливу, а також за спробу втручання до виборів американського президента.

Минулого тижня Президент України Володимир Зеленський двічі просив його самостійно написати заяву на виключення із фракції, а як ми знаємо, йому як депутату мажоритарнику це не загрожувало втратою мандату.

"Я не підписував поки що цей бюлетень таємний, як мені сказали, і я не проводив підрахунків. Я чув різні чутки, від одних депутатів, одні казали, що підписи зібрали на виключення, інші кажуть, що немає ніяких голосів на виключення", – сказав народний депутат Олександр Качура.

Зазначається, що 198 народних депутатів підтримали виключення із фракції Олександра Дубінського.

"Завтра від мене, я тільки що підписав, йде лист на Голову Верховної Ради про повідомлення про те, що пан Дубінський як народний депутат припинив участь у діяльності нашої фракції", – повідомив голова фракції Давид Арахамія.

Сам Дубінський заявив, що він продовжує залишається заступником голови комітету із питань фінансів. Окрім того про свої попередні погрози, що він забере із собою групу депутатів – 20-30 людей із так званої групи, яку пов'язують із олігархом Ігорем Коломойським нині вже від них відмовляється. Сказав, що ті колеги, які його підтримують із "Слуг народу" саме за його підрахунками  –  це 60. Саме їх він наполегливо просив, щоб залишилися у цій фракції, щоб монобільшість збереглася.

"Депутати, які по суті вирішують свої власні інтереси купають президента в уявних економічних успіхах і відволікають вас і нас від реальної порядку денного і проблематики в Україні, їм потрібно швидше піти з політичної арени, а тим, хто дійсно хоче працювати в інтересах українського народу, побажати їм швидше знайти форми взаємозв'язку, які швидше дозволять служити саме українському народові", – зазначив Дубінський.

Як повідомляв 5.ua, ОГПУ відкрив кримінальне провадження щодо народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського за ухилення від податків і "відмивання" доходів.

Джерело матеріала
loader
loader