/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Fe4a4f546-4057-4398-8480-c5714f2bea96.png)
Жовтий борщ: незвичайний рецепт від переможця "МастерШеф" Євгена Клопотенка
Відомий український ресторатор і переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко поділився незвичайним рецептом – борщем жовтого кольору.
Як приготувати страву – читайте в блозі Клопотенка.
Дивні інгредієнти улюбленої страви
Як уточнив Євген у блозі, український борщ продовжує розвиватися в Україні: у кожної господині є свій цікавий рецепт, який може відрізнятися однією незначною деталлю, але все одно бути унікальним і смачним. Переможець "МастерШеф" також вирішив не залишатися осторонь і опублікував особистий рецепт.
Він дивує тим, що замість стандартного червоного кольору вийде жовтий. Не дивно, адже замість червоного буряка, перцю і томатів туди потрібно додати продукти жовтого кольору. Плюс не забути трохи жовтого цукіні. Для яскравості смаку автор рецепта додає трохи лисичок, а картоплю замінює бататом, що надає страві більше солодкуватості.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F37da382c-41a2-4468-bd33-c616a05d5276.jpeg)
Після об'єднання всіх продуктів борщ виходить насиченого жовтого кольору! А тепер перейдемо безпосередньо до приготування.
Як правильно приготувати борщ від Клопотенка
Свинину наріжте невеликими шматочками, 40 хвилин варіть бульйон з коренем селери, морквою, цибулиною, лавровим листом, запашним перцем і сіллю. Лисички (за бажанням) варіть в підсоленій воді 15 хвилин, потім промийте і киньте до загального бульйону. Батат наріжте невеликим кубиком і додайте в рідину.
Щоб приготувати зажарку, наріжте кубиком цибулину, а моркву, жовтий солодкий перець і жовту буряк - тонкою соломкою. Підсмажте все на сковороді до м'якості. Цукіні наріжте середнім кубиком і додайте до овочів. Томати розріжте навпіл, натріть їх на крупній тертці для утворення томатної маси. Киньте в сковороду і тушкуйте все разом 5 хвилин, після чого перекладіть до бульйону.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F63f213b0-e718-459f-8ed8-92f490d65ed8.png)
Потім закінчіть рецепт додаванням нашаткованої капусти. Готуйте 5 хвилин, доведіть до смакової досконалості сіллю, перцем і соком лимона. Вуаля, жовтий борщ готовий для дегустації!
Раніше портал MY.UA повідомляв, що Брітні Спірс тільки в 40 років опікуни дозволили купити те, що в Україні є у кожної дитини.
Також ми писали, що Марія Горбань, зірка серіалу "Кухня", народила сина: перше фото з новонародженим.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

