/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Fd6f47255-2545-4562-9306-25ad92cdad43.png)
3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс
Що приготувати справжным любителям сиру? Відповідь на це питання знайдено. Пропонуємо три чудові рецепти, які точно оцінять сирні фанати.
Рецептами поділилася бренд-шеф мережі Williams Et Oliver Надія Любімова, передає Elle.
Камамбер на грилі
Якщо просте поїдання нарізаного сиру вас уже зовсім не захоплює, то Надія Любімова пропонує чудову альтернативу — камамбер на грилі.
Для цього вам знадобиться сир камамбер, курага, яблука, грецькі горіхи, сушена журавлина, мед, біле сухе вино, вершкове масло, а також чебрець і сіль.
Приготування цієї страви проходить у два етапи. Один із них — це приготування соусу. Для цього треба взяти яблука та курагу, дрібненько їх порізати. На пательні розігріти мед і масло з сіллю. До цієї суміші додаємо всі фрукти і ягоди, чебрець і вино. Суміш треба тушкувати пару хвилин. Сир готуємо на грилі, поки на ньому не утвориться гарна підсмажена решітка.
Подавати сир треба з соусом, зверху можна посипати горіхами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Fe8c462e2-72c6-44d0-8257-b40b17d0e1f6.png)
Сирний кекс
Вам знадобиться 150 г борошна, 7 г розпушувача для тіста, 15 г цукру, 3 яйця, 50 мл рослинної олії, 80 г йогурту, 300 г сиру, трохи кунжуту та дрібка солі.
Приготування: треба натерти сир на велику тертку. Міксером змішуємо яйця й цукор, додаємо борошно, олію та розпушувач, йогурт і сіль. Усе перемішуємо, поки не утвориться однорідна маса. Туди ж додаємо натертий сир.
Форму треба змастити маслом. Випікати кекс необхідно близько 30 хв за температури 200 градусів. Але кожна господиня краще знає свою духовку, тому слідкуйте за кексом.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F107cf2a1-bffa-4353-98ff-2d27c1794661.png)
Сирне фондю
Для нього бажано придбати спеціальне обладнання, однак можна придумати щось і в домашніх умовах. Для фондю треба взяти 500 г сиру, 250 мл сухого білого вина, зубчик часнику, 30 г крохмалю картопляного. Також не завадять спеції — мускатний горіх. І сіль. Також потрібен хрусткий багет.
Натертий сир змішуйте з крохмалем. Часником натріть каструлю, в якій готуватимете. Відправте вино в каструлю, але не кип’ятіть його. Туди додавайте сир, мускатний горіх і сіль. Має утворитися однорідна маса. Потім в неї смачно вмокати шматки багета.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F9241f152-0c34-4cd2-a0b5-0a1422940471.png)
Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв традиційні українські страви, які готували наші прабабусі: не тільки борщ і вареники.
Також портал MY.UA писав, топ-5 кращих маринадів для шашлику за версією відомого шеф-кухаря Лазерсона.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

