3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс
3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс

3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс

Що приготувати справжным любителям сиру? Відповідь на це питання знайдено. Пропонуємо три чудові рецепти, які точно оцінять сирні фанати.

Рецептами поділилася бренд-шеф мережі Williams Et Oliver Надія Любімова, передає Elle.

Камамбер на грилі

Якщо просте поїдання нарізаного сиру вас уже зовсім не захоплює, то Надія Любімова пропонує чудову альтернативу — камамбер на грилі. 

Для цього вам знадобиться сир камамбер, курага, яблука, грецькі горіхи, сушена журавлина, мед, біле сухе вино, вершкове масло, а також чебрець і сіль.

Приготування цієї страви проходить у два етапи. Один із них — це приготування соусу. Для цього треба взяти яблука та курагу, дрібненько їх порізати. На пательні розігріти мед і масло з сіллю. До цієї суміші додаємо всі фрукти і ягоди, чебрець і вино. Суміш треба тушкувати пару хвилин. Сир готуємо на грилі, поки на ньому не утвориться гарна підсмажена решітка. 

Подавати сир треба з соусом, зверху можна посипати горіхами.

3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс - Фото 1
Камамбер на грилі для любителів сиру

Сирний кекс

Вам знадобиться 150 г борошна, 7 г розпушувача для тіста, 15 г цукру, 3 яйця, 50 мл рослинної олії, 80 г йогурту, 300 г сиру, трохи кунжуту та дрібка солі.

Приготування: треба натерти сир на велику тертку. Міксером змішуємо яйця й цукор, додаємо борошно, олію та розпушувач, йогурт і сіль. Усе перемішуємо, поки не утвориться однорідна маса. Туди ж додаємо натертий сир. 

Форму треба змастити маслом. Випікати кекс необхідно близько 30 хв за температури 200 градусів. Але кожна господиня краще знає свою духовку, тому слідкуйте за кексом.

3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс - Фото 2
Готуємо сирний кекс

Сирне фондю

Для нього бажано придбати спеціальне обладнання, однак можна придумати щось і в домашніх умовах. Для фондю треба взяти 500 г сиру, 250 мл сухого білого вина, зубчик часнику, 30 г крохмалю картопляного. Також не завадять спеції — мускатний горіх. І сіль. Також потрібен хрусткий багет.

Натертий сир змішуйте з крохмалем. Часником натріть каструлю, в якій готуватимете. Відправте вино в каструлю, але не кип’ятіть його. Туди додавайте сир, мускатний горіх і сіль. Має утворитися однорідна маса. Потім в неї смачно вмокати шматки багета.   

3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс - Фото 3
Сирне фондю

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв  традиційні українські страви, які готували наші прабабусі: не тільки борщ і вареники.

Також портал MY.UA писав, топ-5 кращих маринадів для шашлику за версією відомого шеф-кухаря Лазерсона.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Кукіб
Катерина Кукіб
Журналіст
loader
loader