3 найсмачніші страви у фритюрі, які можна приготувати вдома
3 найсмачніші страви у фритюрі, які можна приготувати вдома

3 найсмачніші страви у фритюрі, які можна приготувати вдома

Їжа у фритюрі дуже смачна. Незважаючи на те, що приготовані у великій кількості олії страви дуже жирні, вони подобаються багатьом.

Про це пише видання FoodOboz.

Ділимося найпопулярнішими рецептами страв у фритюрі, які легко приготувати в домашніх умовах.

Броколі у фритюрі

Для того, щоб приготувати броколі у фритюрі, вам знадобиться 500 грамів капусти броколі, 2 яйця, 3-4 столових ложки муки. Для приготування візьміть склянку олії.

Спочатку підготуйте кляр. У блендері або вручну змішайте яйця і борошно. Додайте сіль та перець за смаком.

У фритюр налийте олію та нагрійте. Розділені на суцвіття броколі умочіть у кляр та покладіть у фритюр. Смажте капусту до готовності.

3 найсмачніші страви у фритюрі, які можна приготувати вдома - Фото 1
Броколі у фритюрі

Курячі крильця

Для приготування курячих крилець у фритюрі візьміть кілограм крилець. Також вам знадобляться – 3-4 яйця, 250 грамів муки, сіль і перець.

Спочатку промийте крильця під проточною водою. Далі збийте яйця з сіллю. В іншій мисці змішайте муку з перцем.

Кожне крило необхідно обваляти в муці, потім в яйцях і знову в муці. Після цього смажте м’ясо на добре розігрітій у фритюрі олії протягом 5-10 хвилин.

Після того, як крильця приготуються, покладіть їх на паперовий рушник. Він вбере в себе зайвий жир.

3 найсмачніші страви у фритюрі, які можна приготувати вдома - Фото 2
Крильця у фритюрі

Креветки темпура

Ще одна популярна страва, яку можна приготувати вдома у фритюрі – креветки темпура. Для цього візьміть 400-500 грамів креветок, 1-2 яйця, 2-3 ст. ложки сметани (можна молока), третина склянки пшеничного борошна, панірувальні сухарі, сіль та перець. Також знадобиться олія. Її кількість залежить від ємності фритюру.

Промийте креветки в холодній воді, посоліть і поперчіть їх. У мисці розбийте і перемішайте яйця, сметану або молоко і борошно.

Креветки умочіть в яєчну суміш, а потім в панірувальні сухарі. Після цього смажте їх на добре розігрітій олії до готовності.

Підсмажені креветки викладіть на паперовий рушник, щоб стік жир.

3 найсмачніші страви у фритюрі, які можна приготувати вдома - Фото 3
Креветки темпура

Читайте також, як зробити корисними звичайні страви.

Раніше MY.UA писали, як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Цибуля Надія
Цибуля Надія
Редактор новин
loader
loader