/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F5cff7541-2c56-4d94-af80-b2eefe448dee.png)
3 найсмачніші страви у фритюрі, які можна приготувати вдома
Їжа у фритюрі дуже смачна. Незважаючи на те, що приготовані у великій кількості олії страви дуже жирні, вони подобаються багатьом.
Про це пише видання FoodOboz.
Ділимося найпопулярнішими рецептами страв у фритюрі, які легко приготувати в домашніх умовах.
Броколі у фритюрі
Для того, щоб приготувати броколі у фритюрі, вам знадобиться 500 грамів капусти броколі, 2 яйця, 3-4 столових ложки муки. Для приготування візьміть склянку олії.
Спочатку підготуйте кляр. У блендері або вручну змішайте яйця і борошно. Додайте сіль та перець за смаком.
У фритюр налийте олію та нагрійте. Розділені на суцвіття броколі умочіть у кляр та покладіть у фритюр. Смажте капусту до готовності.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F01c22530-4ea4-41df-a280-ee79bf6d85d3.jpeg)
Курячі крильця
Для приготування курячих крилець у фритюрі візьміть кілограм крилець. Також вам знадобляться – 3-4 яйця, 250 грамів муки, сіль і перець.
Спочатку промийте крильця під проточною водою. Далі збийте яйця з сіллю. В іншій мисці змішайте муку з перцем.
Кожне крило необхідно обваляти в муці, потім в яйцях і знову в муці. Після цього смажте м’ясо на добре розігрітій у фритюрі олії протягом 5-10 хвилин.
Після того, як крильця приготуються, покладіть їх на паперовий рушник. Він вбере в себе зайвий жир.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F43101b77-ce4d-4235-8997-6eb0fb4607e8.jpeg)
Креветки темпура
Ще одна популярна страва, яку можна приготувати вдома у фритюрі – креветки темпура. Для цього візьміть 400-500 грамів креветок, 1-2 яйця, 2-3 ст. ложки сметани (можна молока), третина склянки пшеничного борошна, панірувальні сухарі, сіль та перець. Також знадобиться олія. Її кількість залежить від ємності фритюру.
Промийте креветки в холодній воді, посоліть і поперчіть їх. У мисці розбийте і перемішайте яйця, сметану або молоко і борошно.
Креветки умочіть в яєчну суміш, а потім в панірувальні сухарі. Після цього смажте їх на добре розігрітій олії до готовності.
Підсмажені креветки викладіть на паперовий рушник, щоб стік жир.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F26e8d9f2-478a-4f94-bbee-8985a4fda73f.jpeg)
Читайте також, як зробити корисними звичайні страви.
Раніше MY.UA писали, як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

