3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс
3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс

3 сирні страви для справжіх гурманів: як приготувати фондю, камамбер та сирний кекс

Що приготувати справжным любителям сиру? Відповідь на це питання знайдено. Пропонуємо три чудові рецепти, які точно оцінять сирні фанати.

Рецептами поділилася бренд-шеф мережі Williams Et Oliver Надія Любімова, передає Elle.

Камамбер на грилі

Якщо просте поїдання нарізаного сиру вас уже зовсім не захоплює, то Надія Любімова пропонує чудову альтернативу — камамбер на грилі. 

Для цього вам знадобиться сир камамбер, курага, яблука, грецькі горіхи, сушена журавлина, мед, біле сухе вино, вершкове масло, а також чебрець і сіль.

Приготування цієї страви проходить у два етапи. Один із них — це приготування соусу. Для цього треба взяти яблука та курагу, дрібненько їх порізати. На пательні розігріти мед і масло з сіллю. До цієї суміші додаємо всі фрукти і ягоди, чебрець і вино. Суміш треба тушкувати пару хвилин. Сир готуємо на грилі, поки на ньому не утвориться гарна підсмажена решітка. 

Подавати сир треба з соусом, зверху можна посипати горіхами.

Камамбер на грилі для любителів сиру

Сирний кекс

Вам знадобиться 150 г борошна, 7 г розпушувача для тіста, 15 г цукру, 3 яйця, 50 мл рослинної олії, 80 г йогурту, 300 г сиру, трохи кунжуту та дрібка солі.

Приготування: треба натерти сир на велику тертку. Міксером змішуємо яйця й цукор, додаємо борошно, олію та розпушувач, йогурт і сіль. Усе перемішуємо, поки не утвориться однорідна маса. Туди ж додаємо натертий сир. 

Форму треба змастити маслом. Випікати кекс необхідно близько 30 хв за температури 200 градусів. Але кожна господиня краще знає свою духовку, тому слідкуйте за кексом.

Готуємо сирний кекс

Сирне фондю

Для нього бажано придбати спеціальне обладнання, однак можна придумати щось і в домашніх умовах. Для фондю треба взяти 500 г сиру, 250 мл сухого білого вина, зубчик часнику, 30 г крохмалю картопляного. Також не завадять спеції — мускатний горіх. І сіль. Також потрібен хрусткий багет.

Натертий сир змішуйте з крохмалем. Часником натріть каструлю, в якій готуватимете. Відправте вино в каструлю, але не кип’ятіть його. Туди додавайте сир, мускатний горіх і сіль. Має утворитися однорідна маса. Потім в неї смачно вмокати шматки багета.   

Сирне фондю

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв  традиційні українські страви, які готували наші прабабусі: не тільки борщ і вареники.

Також портал MY.UA писав, топ-5 кращих маринадів для шашлику за версією відомого шеф-кухаря Лазерсона.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом