Володимир Зеленський проїхався по Києву на поїзді
Володимир Зеленський проїхався по Києву на поїзді

Володимир Зеленський проїхався по Києву на поїзді

Президент України Володимир Зеленський протестував новий український поїзд, виготовлений цього року на Крюківському вагонобудівному заводі і працюючий на дизелі.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Що собою являє ДПКр-3?

Дизель-поїзд ДПКр-3 спеціально сконструювали для регіональних переміщень. Він складається з трьох вагонів, обладнаний сидіннями з підлокітниками, системами кондиціонування, резервного опалення та вакуумними вбиральнями. Також має безбар'єрний доступ для маломобільних груп та людей з інвалідністю, тому транспорт відповідає європейським вимогам.

Дизайн інтер'єру та екстер'єру теж сучасний, всередині - 69 сидінь першого класу і 101 - другого. Також у розпорядженні пасажирів - кнопки виклику провідника і система сигналізації. Створення такого поїзда - частина програми президента "Велике будівництво", яке допоможе оновити рухомий склад АТ "Укрзалізниця".

Тестова поїздка Зеленського

Володимир Зеленський проїхав на поїзді від станції "Дарниця" до вокзалу Київ-Пасажирський. Його супроводжували міністр інфраструктури Олександр Кубраков, голова наглядової ради заводу Володимир Приходько, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Володимир Зеленський проїхався по Києву на поїзді  - Фото 1
Зеленський випробував роботу українського дизель-поїзда ДПКр-3

Президент розпорядився замовити ще 20 таких поїздів і поставити їх на регіональні маршрути. Зараз до поїздки доступно два транспорти, третій надійде в кінці листопада, а ще два – в першому кварталі 2021 року.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що чому Порошенко продав права на "Прямий" і "5 канал", і причому тут Зеленський.

Також ми писали, що у Чехії, не приходячи до тями, помер українець, побитий охоронцем місцевого клубу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader