Зеленський повідомив про мільярдне збільшення допомоги Україні від Британії
Зеленський повідомив про мільярдне збільшення допомоги Україні від Британії

Зеленський повідомив про мільярдне збільшення допомоги Україні від Британії

Британія виділить додаткові кошти на підтримку української держави, поділився Володимир Зеленський / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Велика Британія додатково виділить 1 мільярд фунтів на підтримку України.

Про це глава держави повідомив у мікроблозі Twitter.

"Чудові новини з Лондона: Велика Британія додатково виділить 1 млрд фунтів стерлінгів на підтримку України. Це нові інвестиції, торгівля, безпека. За підсумками моїх переговорів з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном торік розмір загальної британської підтримки збільшиться до 3,5 млрд фунтів", – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 12 листопада у Лондоні посол України у Великій Британії Вадим Пристайко за дорученням Кабміну підписав українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає виділення коштів на будівництво восьми ракетних катерів, придбання у Сполученого Королівства двох тральщиків і створення в нашій країні двох військово-морських баз. Україна має отримати від Великої Британії кредит у 1,7 млрд фунтів стерлінгів на розвиток ВМС.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 8-9 грудня здійснить візит до Великої Британії. В рамках візиту обговорюватимуться кроки задля зміцнення українсько-британських відносин в політичній, торговельній, економічній, безпековій та оборонній сферах.

Вас можуть зацікавити такі новини:

  • Україна почала переговори з Єврокомісією щодо нового траншу
  • Нацбанк оприлюднив список країн – найбільших кредиторів України

Автор: Віталій Саєнко

Теги за темою
Володимир Зеленський Гроші
Джерело матеріала
loader
loader