"Брав участь у пекельних боях під Бахмутом": на війні загинув український хокеїст
"Брав участь у пекельних боях під Бахмутом": на війні загинув український хокеїст

"Брав участь у пекельних боях під Бахмутом": на війні загинув український хокеїст

Спортсмен віддав життя за незалежну Україну

У суботу, 11 листопада, під Андріївкою поблизу Бахмута (Донецька область) загинув колишній хокеїст дніпровських "Зеніту", "Яструбів" та "Аврори", старший лейтенант, заступник командира роти розвідки 92-ї окремої штурмової бригади Макар Єрофєєв. У травні на цьому ж напрямі загинув чемпіон України з хокею Олександр Хміль.

Про смерть воїна-спортсмена повідомила пресслужба Федерації хокею України у Facebook. Макар загинув під час виконання бойового завдання.

Старший брат Героя Антон Єрофєєв розповів подробиці загибелі Макара. Єрофєєв-молодший вів у бій нещодавно рекрутованих бійців особисто, а під час відходу він супроводжував пораненого, попри обстріл з боку загарбників. На жаль, ворожа міна обірвала життя воїна.

Макар брав участь в обороні Харкова, проганяв ворога від Чугуєва, командував підрозділами при Балаклійсько-Куп’янській операції. Отримавши поранення, втік із лікарні та вирушив на передову, де брав участь у пекельних боях під Хромовим (поблизу Бахмута), зупиняв "вагнерів", а останнім часом організовував штурми біля Андріївки.

"Це трагедія, Макар був найгероїчнішою людиною, яких я знаю — стоїком, він до всього легко ставився, крім війни, мав добре філософське бачення воїна, вчив мене. В нашої родини не було більшого страху, аніж загибель Макара. Нема таких слів, щоб описати трагедію твоєї загибелі, брате", — написав Антон Єрофєєв.

Раніше повідомлялося про смерть на фронті молодого українського хокеїста Олександра Колонюка.

Нагадаємо, на війні проти російських окупантів загинув боксер Андрій Огородник.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader