Такою печінкою вас пригостять у Грузії: рецепт, який запитають українські кухарі
Такою печінкою вас пригостять у Грузії: рецепт, який запитають українські кухарі

Такою печінкою вас пригостять у Грузії: рецепт, який запитають українські кухарі

Спробуйте раз — і ви не захочете по-іншому

Печінка – важливий та корисний продукт. Її можна подавати як самостійну страву, готувати з неї незвичайні салати, печінкові котлети та незвичайні закусочні рулетики.

Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо печінку так, як готують її у Грузії. Цю фантастичну страву готувати дуже просто. Ми візьмемо курячу печінку, проте ви можете вибрати будь-яку іншу на ваш смак. Добре промийте її перед початком приготування і видаліть все зайве — адже якщо жовч потрапить у готову страву, вона гірчитиме.

Як приготувати печінку по-грузинськи

Інгредієнти на 2 порції:

  • печінка — 300 г;
  • томати — 1 шт.;
  • цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • кінза, пучок — 1 шт.;
  • сіль, чорний перець, олія, борошно — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Помідори нарізаємо кубиками, цибулю — кільцями, часник і кінзу нарізаємо ножем. Підготовлені інгредієнти відправляємо у глибокий салатник.
  2. Печінку миємо, обрізаємо жир, нарізаємо невеликими шматочками та обвалюємо їх у борошні. Смажимо печінку до готовності на сковороді з розігрітою олією.
  3. Готову печінку перекладаємо в салатник до підготовлених інгредієнтів, перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.

Подаємо таку печінку по-грузинськи з картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". Смачного.

Теги за темою
Грузія
Джерело матеріала
loader
loader