Салат не тільки красиво виглядає на новорічному столі, але й дуже смачний
Крім "Олів’є" та "Шуби" на святковий новорічний стіл можна приготувати і легші страви. Так, салат із сьомгою та овочами яскраво виглядає, легкий у приготуванні та дуже смачний.
Замість форелі можна спробувати використати горбушу або малосольну рибу. А рецептом із нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати салат із запеченою сьомгою та овочами
Інгредієнти:
- 300 г філе сьомги або форелі (свіжої);
- 250 г помідорів;
- 150 г огірків;
- листя зеленого салату;
Заправка:
- 4 ст. олії;
- 2 ст. соєвого соусу;
- 4 ст. соку лайма та лимона;
- 3 зубчики часнику;
- 3 ст. кунжуту;
- сіль;
- перець
Спосіб приготування:
- Сьомгу посолити, поперчити, запекти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
- Філе остудити, розібрати на невеликі шматочки.
- Помідори чері розрізати на 2-4 частини.
- Огірок нарізати невеликими шматочками.
- Зробити заправку, змішавши олію, соус, сік, кунжут.
- Додати видавлений через прес часник, посолити, поперчити.
- Зелень салату порвати руками, викласти на тарілку.
- Додати рибу, помідори, огірки.
- Додати заправку, перемішати.
А якщо ви вже почали складати меню на Новий рік, рекомендуємо звернути увагу на рецепт запеченого м’яса у духовці "Гармошка". Це гарна і дуже смачна страва, яку можна сміливо подавати на святковий стіл.