Від них у захваті будуть і дорослі, і діти
Незабаром Новий рік та кожен кулінар стурбований плануванням святкового меню. Ми вже розповідали, як приготувати святковий салат і розкішну закуску, тепер настав час подумати й про солодкий стіл.
Давайте сьогодні разом з theLime приготуємо шоколадні ялинки-брауні. Навряд чи хтось утримається від такої смакоти. Варто приготувати раз – і у вас проситимуть такий десерт щодня.
Як приготувати шоколадні ялинки-брауні
Інгредієнти:
- чорний шоколад — 220 г;
- вершкове масло — 110 г;
- яйце — 2 шт.;
- цукор — 150 г;
- борошно — 150 г;
- міцна кава — 80 мл;
- сіль — щіпка;
- білий шоколад, посипання для декору — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло розтоплюємо із чорним шоколадом.
- Яйця розбиваємо в окрему миску, додаємо цукор і перемішуємо за допомогою вінчика. В отриману суміш відправляємо міцну каву та шоколадну суміш, ретельно перемішуємо до однорідного стану.
- До рідких інгредієнтів додаємо борошно, що просіює, перемішуємо.
- Отримане тісто виливаємо в застелену пергаментним папером форму для випікання та акуратно розрівнюємо силіконовою лопаткою.
- Випікаємо тістечка в розігрітій до 180°С духовці близько 40 хвилин. Даємо випічці охолонути та розрізаємо ножем таким чином, щоб вийшли трикутники, що нагадують ялинки.
- Десерт прикрашаємо розтопленим шоколадом та кондитерською посипкою.
Тістечка подаємо до столу з какао за рецептом "Телеграфа" і насолоджуємося. Смачного.