Один інгредієнт — і ваше олів’є неповторне
Без класичного олів’є ми не уявляємо наш новорічний стіл. Як правило, готується він із варених овочів, яєць, ковбаси або м’яса і заправляється майонезом. Однак кожен кулінар намагається привнести до страви щось своє — хтось додає яловичину замість ковбаси, а хтось навіть примудрятися готувати салат без майонезу.
Разом із Shuba поділимося одним незвичайним варіантом олів’є – з яблуками та курячим філе. Він точно виділиться серед усіх інших варіантів, адже яблуко надасть йому ніжної текстури та пікантного смаку. Ну що йдемо готувати.
Як приготувати олів'є з яблуками та курячим філе
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 4 шт.;
- морква — 2 шт.;
- яблука — 2 шт.;
- яйця курячі — 5 шт.;
- огірки солоні — 3 шт.;
- куряче філе — 250 г;
- цибуля — 1 шт.;
- горошок консервований — 400 г;
- майонез 72% — 200 г;
- сіль, зелень — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Куряче філе відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо кубиками або соломкою, відправляємо салатник.
- Картоплю, моркву та яйця відварюємо, охолоджуємо, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо до м’яса.
- Цибулю, яблуко та огірок нарізаємо соломкою, додаємо до овочів.
- До підготовлених інгредієнтів додаємо консервований горошок, солимо, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. При подачі прикрашаємо зеленню.
До речі, в олів’є замість курячого філе можна додати свинину, приготовлену в духовці за рецептом "Телеграфа". Цей інгредієнт здатний змінити смак салату.