Цей пиріг люблять в Італії на Різдво: не зупинитеся, доки все не з’їсте
Цей пиріг люблять в Італії на Різдво: не зупинитеся, доки все не з’їсте

Цей пиріг люблять в Італії на Різдво: не зупинитеся, доки все не з’їсте

Його великий плюс у тому, що пиріг може зберігатися довгий час.

Не за горами важливе християнське свято – Різдво. Безумовно, кожен кулінар намагається і близьких здивувати, і приготувати святкові страви відповідно до традицій.

Але сьогодні разом із Shuba ми поділимося рецептом традиційного в Італії різдвяного пирога під назвою панфорте. З великою кількістю сухофруктів і горішків, прянощів, він справить на вас враження. До того ж випічка може довго зберігатися в холодильнику, тому пиріг можна приготувати заздалегідь.

Як приготувати панфорте

Інгредієнти на 6 порцій:

  • мигдаль — 100 г;
  • фундук — 100 г;
  • інжир — 100 г;
  • курага — 100 г;
  • шоколад чорний — 50 г;
  • цукор — 100 г;
  • борошно пшеничне — 100 г;
  • мед — 100 г;
  • кориця — 10 г;
  • імбир мелений — 5 г;
  • коріандр мелений — 5 г;
  • вода — 20 г;
  • олія соняшникова — 20 г;
  • цукрова пудра — 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування сиропу в каструлі змішайте мед, цукор та воду, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте шматочки шоколаду та нагрівайте до повного розчинення.
  2. Сухофрукти вимийте у теплій воді, поріжте та відправте в миску. Додайте до них горіхи, борошно, спеції, підсушені на сковороді, теплий сироп і все ретельно перемішайте.
  3. Форму застелите змащеним маслом пергаментом і викладете на нього горіхову масу. Поставте духовку на півгодини при 160°С.
  4. Готовий панфорте дістаньте з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте.

Пиріг можна подавати з різдвяним какао за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!

Теги за темою
Італія Різдво
Джерело матеріала
loader
loader