Навіщо псувати оселедець, готуючи "Шубу": краще змішайте його з яблуком
Навіщо псувати оселедець, готуючи "Шубу": краще змішайте його з яблуком

Навіщо псувати оселедець, готуючи "Шубу": краще змішайте його з яблуком

Разом із салатом дайте гостям ручки – вони записуватимуть рецепт.

Якщо вам набридла класична Шуба на новорічному столі, пропонуємо її замінити. Тим більше якщо натомість страви приготувати незвичайний салат.

Сьогодні у нас з Shuba зовсім особливий рецепт — салат з оселедцем та яблуками. У цій оригінальній страві поєднуються пікантний смак риби та з яблуком та буряком. До речі, за бажання ви можете замінити буряк апельсином — так у вас вийде салат із яскравими фруктовими акцентами.

Як приготувати салат з яблуками та оселедцем

Інгредієнти на 4 порції:

  • буряк середнього розміру — 1 шт.;
  • яблука — 2 шт.;
  • селера, стебло — 2 шт.;
  • оселедець, філе — 2 шт.;
  • волоські горіхи — 40 г;
  • сметана — 100 г;
  • лимон, сік — 20 мл;
  • цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, гілочка кропу — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Буряк миємо і варимо до готовності. Даємо їй охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками.
  2. Підсушуємо горіхи та дрібно нарізаємо їх Моїм кріп, сушимо і подрібнюємо його. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
  3. Невеликими шматочками нарізаємо селеру. Яблука чистимо від шкірки та серцевини, нарізаємо скибочками та поливаємо лимонним соком. Оселедець нарізаємо шматочками.
  4. У салатнику з’єднуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо сметаною, солимо, перчимо, перемішуємо та подаємо до столу.

З буряка можна приготувати незвичайну закуску. Спробуйте і вам сподобається.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader