Страви зрадіють і гості, і Дракон
Важко уявити новорічний стіл без звичного олів’є. Однак, якщо хочеться урізноманітнити своє святкове меню, пропонуємо приготувати салат "Столичний".
Ця страва за рецептом "Фокусу" дуже схожа на улюблену олів’є, проте ковбасу ми замінимо на куряче м’ясо. При подачі його можна прикрасити зеленою цибулею. Якщо ж ви сервіруватимете його за допомогою кулінарного кільця, у вас вийде апетитно, але красиво і святково.
Як приготувати салат "Столичний" з куркою та консервованим горошком.
Інгредієнти:
- 150 г картоплі;
- 100 г моркви;
- 250 г курячого філе;
- 80 г консервованого зеленого горошку;
- 2 яйця;
- 4 ст. л. майонезу;
- 1 г солі;
- 1 г чорного меленого перцю.
Спосіб приготування:
- Відварюємо картоплю та моркву, даємо охолонути, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо в салат.
- Круто відварюємо яйця, також остуджуємо, чистимо, нарізаємо кубиками та додаємо до овочів.
- Куряче філе варимо, даємо йому охолонути прямо в бульйоні, нарізаємо і відправляємо до овочів та яєць.
- Солоні огірки нарізаємо кубиками, з горошку зливаємо рідину і все відправляємо до інших інгредієнтів.
- Салат заправляємо майонезом, солимо, перчимо, за бажанням додаємо подрібнений кріп і все ретельно перемішуємо. Викладаємо за допомогою кулінарного кільця, посипаємо зеленою цибулею та подаємо до столу.
Салат вийде ще смачніше, якщо заправити його домашнім майонезом за рецептом "Телеграфа". Близькі та гості будуть у захваті.