Підійде і до сімейних посиденьок, і на святковий стіл
Коли ми думаємо про італійську їжу, ми відразу ж згадуємо про улюблену піцу. А ви знали, що італійці не менше люблять незвичайний томатний пиріг?
Саме його разом із Shuba і приготуємо. Такий пиріг із помідорами та скоринкою з пармезану ідеально підійде для сімейних або дружніх посиденьок, але ви можете здивувати гостей їм навіть на святковому столі. До того ж він однаково смачний і холодним, і теплим. За бажання пиріг можна зробити більш овочевим, додавши консервовану кукурудзу та підрум’янені на сковороді баклажани.
Як приготувати італійський томатний пиріг.
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне — 200 г;
- сир твердий — 100 г;
- яйця курячі — 4 шт.;
- вершкове масло 73% — 100 г;
- томати — 6 шт.;
- сметана — 200 г;
- пармезан — 30 г;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- олія оливкова Extra Virgin — 2 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.
Спосіб приготування:
- У миску просіюємо яйце, додаємо 1 яйце, розм’якшене вершкове масло, натертий на грубій тертці твердий сир і сіль. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Миємо та нарізаємо шматочками помідори, подрібнюємо очищений часник.
- Окремо збиваємо 3 яйця зі сметаною, перчимо масу, що вийшла.
- Тісто розкочуємо і викладаємо на змащену олією форму. Зверху викладаємо помідори, посипаємо часником і заливаємо яєчно-сметанной масою.
- Пиріг відправляємо в розігріту до 180 ° C духовку на 40 хвилин. За 15 хвилин до кінця запікання посипаємо пиріг дрібно натертим пармезаном.
Пиріг нарізаємо на порційні шматочки, прикрашаємо зеленню і подаємо разом із салатом за рецептом "Телеграфа". Смачного.