Досить готувати з оселедця "Шубу": з неї вийде незвичайна закуска
Досить готувати з оселедця "Шубу": з неї вийде незвичайна закуска

Досить готувати з оселедця "Шубу": з неї вийде незвичайна закуска

Відмінний варіант для святкового столу

Які страви ми звикли готувати з оселедця на новорічний стіл? Звичну Шубу, а якщо часу зовсім немає — робимо бутерброди з оселедцем.

Разом з Foodoboz пропонуємо приготувати незвичайну закуску з оселедця з картоплею. Такі "човники" приємно здивують усіх ваших гостей та закуска розлетиться буквально за лічені хвилини.

Як приготувати закуску з картоплі з оселедцем та цибулею

Інгредієнти:

  • картопля відварена — 8 — 10 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • зелена цибуля — пучок;
  • гірчиця у зернах — 1 ч. л.;
  • філе оселедця — 3 шт.;
  • олія, сіль, перець гострий мелений, цукор — до свого смаку;
  • оцет — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо і відварюємо до напівготовності овочів. Даємо охолонути, розрізаємо на дві половини. З кожної вирізаємо серединку, солимо, перчимо, змащуємо олією. Викладаємо картоплю на лист, відправляємо в духовку і випікаємо до золотистості.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями та відправляємо в суміш цукру та оцту, щоб вона замаринувалася.
  3. Оселедець нарізаємо довільними шматочками, додаємо гірчицю і ретельно перемішуємо. Зелену цибулю дрібно нарізаємо.
  4. У кожну половинку гарячої картоплі викладаємо оселедець із гірчицею, зверху прикрашаємо маринованою та зеленою цибулею та подаємо до столу.

З оселедцем можна приготувати незвичайний салат за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається ця страва.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader