Він посуне навіть улюблений олів’є
Без різноманітних салатів не обходиться жоден новорічний стіл. Але якщо не хочеться пригощати гостей класичним олів’є, пропонуємо здивувати їх салатом "Мурашник".
Ця незвичайна страва за рецептом food.znaj.ua на вигляд нагадує житло маленьких мурах, звідси й назва. Інгредієнти в страві підібрані ідеально, до того ж вона доступна і проста в приготуванні. Прикрасьте салатом стіл — і ви не пошкодуєте.
Як приготувати салат "Мурашник"
Інгредієнти:
- куряче філе – 300 г;
- огірок – 200 г (2 невеликі огірки);
- помідори – 250 г;
- майонез – 3 – 4 ст.л. (90-120 г);
- сир – 100 г;
- часник – 1 зубчик;
- сира картопля – 400 г;
- чорний мелений перець, сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У підсоленій воді відварюємо філе разом із половиною цибулини, кількома зубчиками часнику, горошинами чорного перцю та лавровим листком. Охолоджене м’ясо нарізаємо соломкою.
- Картоплю чистимо, натираємо на тертці для корейської моркви, промиваємо у холодній воді та сушимо за допомогою паперових рушників. Обсмажуємо картоплю на сковороді з олією до рум’яності, викладаємо на паперові рушники, солимо до свого смаку.
- Огірки нарізаємо тонкою соломкою, з помідорів видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками, а сир натираємо на великій тертці. Часник пропускаємо через прес і додаємо до майонезу.
- Збираємо салат шарами гіркою в такій послідовності: куряче філе – помідор – сир – огірок – куряче філе – помідор – сир – огірок. Кожен шар змащуємо майонезом.
- Боки салату змащуємо майонезом, викладаємо картоплю, за бажанням прикрашаємо чорним кунжутом і подаємо до столу.
Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати. Вам ці хитрощі точно знадобляться!