Мінімум зусиль – максимум задоволення: бісквіт вийде неймовірним
Мінімум зусиль – максимум задоволення: бісквіт вийде неймовірним

Мінімум зусиль – максимум задоволення: бісквіт вийде неймовірним

Не рецепт, а золото

Ну хто ж відмовиться від шматочка чудового домашнього бісквіту ? Повітряна випічка не тільки насичує організм, а й надає будинку затишку.

Для ідеального бісквіту важливо завжди відокремлювати білки від жовтків і збивати окремо, завжди просівати борошно і випікати бісквіт тільки в попередньо розігрітій духовці. Готовий бісквіт має бути рум’яним – його дістають із форми лише після повного охолодження. Рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати ідеальний бісквіт

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • борошно — 100 г;
  • сіль — 1 щіпка;
  • ванілін – 1 щіпка;
  • розпушувач тіста — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Солимо їх, додаємо ванілін, 50 г цукру та збиваємо до гострих піків.
  2. Окремо збиваємо жовтки з частиною цукру, що залишилася. Додаємо до них білки та акуратно перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
  3. В отриману суміш додаємо просіяне борошно та обережно перемішуємо лопаткою. Тісто, що вийшло, виливаємо у застелену пергаментним папером форму. Випікаємо у розігрітій до 170 градусів духовці 30-35 хвилин.
  4. Остиглий бісквіт дістаємо з форми, відправляємо в пакет і прибираємо його в холодильник на 3-4 години.

Готовий бісквіт можна подавати зі згущеним молоком або шоколадним кремом. Смачного!

Джерело матеріала
loader
loader