Від цього аромату потече слинка: як зробити на Великдень домашню печену ковбасу
Від цього аромату потече слинка: як зробити на Великдень домашню печену ковбасу

Від цього аромату потече слинка: як зробити на Великдень домашню печену ковбасу

Таку ковбасу зовсім нескладно готувати

Зовсім скоро Великдень, а це означає, що пора збирати святкові рецепти. Ми розповідали, як смачно запекти м’ясо. Тепер ділимось рецептом особливо апетитної та соковитої домашньої ковбаси.

Таку ковбаску можна спекти в печі чи духовці. Голосне — використовувати правильні пропорції. Як приготувати і спекти таку ковбаску, розповіли на кулінарному ютуб-каналі "Наші Бесаги".

Інгредієнти:

  • 350 г — свинячий ошийок
  • 450 г — лопатка свиняча (нежирна)
  • 100 г — свиняче підгорля
  • 100 г — нежирна яловичина
  • 13-16 г — сіль
  • 1 ч. л. — меленого перцю
  • 25-30 г — гірчиці в зернах
  • 1,5 — зубчики часнику
  • очищені свинячі кишки
  • смалець

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо м'ясо на шматки розміром 1-1,5 см. Перемелюємо м'ясо на м'ясорубці.
  2. Частину м'яса (свинячий ошийок і лопатку) рубаємо на дрібніші шматки. Змішшуємо м'ясний фарш з рубаними шматочками м'яса.
  3. Додаємо сіль, перець, гірчицю в зернах і подрібнений часник. Добре вимішуємо фарш та залишаємо його настоятися 30-60 хвилин.
  4. Промиваємо кишки водою. Начиняємо кишки фаршем за допомогою м'ясорубки або спеціального шприца.
  5. Протикаємо ковбасу зубочисткою чи голкою кожні 2 см. Це роблять, щоб ковбаса не луснула.
  6. Змащуємо форму для запікання смальцем. Викладаємо ковбасу в форму.
  7. Запікаємо ковбасу в розігрітій до 180-190°C духовці протягом 1-1,5 години. Можна загорнути у фольгу, щоб не підгоріла.

Дайте ковбасі охолонути. Після цього наріжте ковбасу на скибочки і подавайте до столу. Також ми розповідали, як можна смачніше приготувати голубці.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader