Таку ковбасу зовсім нескладно готувати
Зовсім скоро Великдень, а це означає, що пора збирати святкові рецепти. Ми розповідали, як смачно запекти м’ясо. Тепер ділимось рецептом особливо апетитної та соковитої домашньої ковбаси.
Таку ковбаску можна спекти в печі чи духовці. Голосне — використовувати правильні пропорції. Як приготувати і спекти таку ковбаску, розповіли на кулінарному ютуб-каналі "Наші Бесаги".
Інгредієнти:
- 350 г — свинячий ошийок
- 450 г — лопатка свиняча (нежирна)
- 100 г — свиняче підгорля
- 100 г — нежирна яловичина
- 13-16 г — сіль
- 1 ч. л. — меленого перцю
- 25-30 г — гірчиці в зернах
- 1,5 — зубчики часнику
- очищені свинячі кишки
- смалець
Спосіб приготування:
- Нарізаємо м'ясо на шматки розміром 1-1,5 см. Перемелюємо м'ясо на м'ясорубці.
- Частину м'яса (свинячий ошийок і лопатку) рубаємо на дрібніші шматки. Змішшуємо м'ясний фарш з рубаними шматочками м'яса.
- Додаємо сіль, перець, гірчицю в зернах і подрібнений часник. Добре вимішуємо фарш та залишаємо його настоятися 30-60 хвилин.
- Промиваємо кишки водою. Начиняємо кишки фаршем за допомогою м'ясорубки або спеціального шприца.
- Протикаємо ковбасу зубочисткою чи голкою кожні 2 см. Це роблять, щоб ковбаса не луснула.
- Змащуємо форму для запікання смальцем. Викладаємо ковбасу в форму.
- Запікаємо ковбасу в розігрітій до 180-190°C духовці протягом 1-1,5 години. Можна загорнути у фольгу, щоб не підгоріла.
Дайте ковбасі охолонути. Після цього наріжте ковбасу на скибочки і подавайте до столу. Також ми розповідали, як можна смачніше приготувати голубці.