Така паска вийде навіть у кулінара-початківця: готуємо за бабусиним рецептом
Така паска вийде навіть у кулінара-початківця: готуємо за бабусиним рецептом

Така паска вийде навіть у кулінара-початківця: готуємо за бабусиним рецептом

Паску тепер готуватимете тільки так

Пишна ніжна паска — традиційна випічка до великоднього столу. Але не завжди вона вдається навіть у досвідченого кулінара.

Сьогодні разом зі Shuba поділимося бабусиним рецептом смачної випічки. Можете не хвилюватися — вона точно вийде ідеальною і прикрасить святковий стіл.

Як приготувати паску за старовинним бабусиним рецептом.

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста:

  • молоко 2,5% — 500 мл;
  • цукор – 400 г;
  • пресовані дріжджі – 50 г;
  • борошно пшеничне – 1 кг;
  • масло вершкове 73% — 100 г;
  • маргарин — 100 г;
  • яйця курячі – 5 шт.;
  • цукор ванільний – 20 г;
  • родзинки – 200 р.

Для глазурі

  • яєчний білок – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Половину молока нагріваємо до теплого стану. Додаємо дріжджі, половину цукру, 100 г борошна та перемішуємо в однорідний стан. Відправляємо опару в тепле місце на годину.
  2. В окремому посуді змішуємо цукор, що залишився з яйцями, збиваємо все до пишної піни.
  3. Яєчну масу, що вийшла, змішуємо з опарою, додаємо інші інгредієнти та замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його рушником і відправляємо в тепле місце за годину, щоб воно підійшло.
  4. Через зазначений час обходимо тісто, викладаємо його у підготовлені форми для паски та залишаємо для підйому на 15 хвилин. Після відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до золотистого кольору.
  5. Окремо збиваємо міксером білок з цукровою пудрою в круту піну і змащуємо охолоджену паску глазур’ю. Подаємо охолола.

Рекомендуємо також приготувати олександрійську паску. Вона також вийде дуже пухкою і довго не черствітиме.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader