Старий рецепт смачної паски
Ми розповідали, як приготувати смачну вегетеріанську паску. Та все ж класичною вважається паска, приготована з великою кількістю жовтків та вершкового масла.
Рецептом смачної бабусиної паски поділилась зі smachno.ua кулінарна блогерка Ліза Глінська. Вона наголошує на тому, що в тісто потрібно додати 20 грамів горілки — цей інгредієнт може бути несподіваним, втім, він виконує важливу функцію.
Інгредієнти:
- Молоко — 300 мл
- Дріжджі — 50 г
- Цукор — 170 г
- Борошно — 900 г
- Яйця — 3 шт.
- Яєчні жовтки — 2 шт.
- Вершкове масло — 130 г
- Олія — 30 мл
- Горілка — 20 г
- Сіль — 3 г
- Родзинки — 200 г
Спосіб приготування:
- Підігріваємо молоко до кімнатної температури (не більше 40°C). Змішуємо в мисці молоко, цукор, дріжджі.
- Додаємо борошно, перемішуємо. Накриваємо суміш харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину.
- Беремо миску, розбиваємо в неї 3 яйця, додаємо 2 жовтки, цукор і перемішуємо. Вливаємо горілку для розпушування тіста.
- Додаємо цедру лимона. Змішуємо сіль з борошном. З'єднуємо олію з вершковим маслом (кімнатної температури, жирність 82%).
- Просіюємо борошно через сито, додаємо опару, яйця з цукром і лимонну цедру. Замішуємо тісто, з'єднуючи всі інгредієнти.
- Перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо до еластичності. Змащуємо ємність олією, кладемо туди тісто, закриваємо і ставимо в тепле місце на 2 години.
- Змащуємо стіл і руки олією, перекладаємо тісто на стіл. Додаємо родзинки (попередньо промиті та висушені).
- Ділимо тісто на 5 частин, підкочуємо, щоб верхівка була рівною. Перекладаємо тісто у форми, виставляємо на лист і ставимо в тепле місце на годину. Змащуємо пасочки глазуруванням (1 жовток + 1 ч. л. молока).
- Розігріваємо духовку до 160°C. Випікаємо паски 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.
Вже охололі паски можна буде прикрасити на власний смак. Приміром, ми ділились вдалим рецептом глазурі.