Старовинний рецепт паски від Лізи Глінської: несподіваний секретний інгредієнт
Старовинний рецепт паски від Лізи Глінської: несподіваний секретний інгредієнт

Старовинний рецепт паски від Лізи Глінської: несподіваний секретний інгредієнт

Старий рецепт смачної паски

Ми розповідали, як приготувати смачну вегетеріанську паску. Та все ж класичною вважається паска, приготована з великою кількістю жовтків та вершкового масла.

Рецептом смачної бабусиної паски поділилась зі smachno.ua кулінарна блогерка Ліза Глінська. Вона наголошує на тому, що в тісто потрібно додати 20 грамів горілки — цей інгредієнт може бути несподіваним, втім, він виконує важливу функцію.

Інгредієнти:

  • Молоко — 300 мл
  • Дріжджі — 50 г
  • Цукор — 170 г
  • Борошно — 900 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Яєчні жовтки — 2 шт.
  • Вершкове масло — 130 г
  • Олія — 30 мл
  • Горілка — 20 г
  • Сіль — 3 г
  • Родзинки — 200 г

Спосіб приготування:

  1. Підігріваємо молоко до кімнатної температури (не більше 40°C). Змішуємо в мисці молоко, цукор, дріжджі.
  2. Додаємо борошно, перемішуємо. Накриваємо суміш харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину.
  3. Беремо миску, розбиваємо в неї 3 яйця, додаємо 2 жовтки, цукор і перемішуємо. Вливаємо горілку для розпушування тіста.
  4. Додаємо цедру лимона. Змішуємо сіль з борошном. З'єднуємо олію з вершковим маслом (кімнатної температури, жирність 82%).
  5. Просіюємо борошно через сито, додаємо опару, яйця з цукром і лимонну цедру. Замішуємо тісто, з'єднуючи всі інгредієнти.
  6. Перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо до еластичності. Змащуємо ємність олією, кладемо туди тісто, закриваємо і ставимо в тепле місце на 2 години.
  7. Змащуємо стіл і руки олією, перекладаємо тісто на стіл. Додаємо родзинки (попередньо промиті та висушені).
  8. Ділимо тісто на 5 частин, підкочуємо, щоб верхівка була рівною. Перекладаємо тісто у форми, виставляємо на лист і ставимо в тепле місце на годину. Змащуємо пасочки глазуруванням (1 жовток + 1 ч. л. молока).
  9. Розігріваємо духовку до 160°C. Випікаємо паски 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.

Вже охололі паски можна буде прикрасити на власний смак. Приміром, ми ділились вдалим рецептом глазурі.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader