Цікава і смачна пасочка без випікання
Ми ділились рецептом паски на Великденьз "нічною" опарою. Тепер розповідаємо, як приготувати сирну паску без випічки. Простий рецепт паски родом з Фінляндії.
Така паска схожа на звичну нам сирну смакоту, однак фіни готують її з додаванням консервованих ягід — виходить незвично і дуже смачно. Паска готується швидко — ви потратите на неї 30 хвилин свого часу. Рецептом поділились на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- Сир кисломолочний — 500 г
- Масло вершкове 73% — 100 г
- Вершки — 200 мл
- Цукор — 120 г
- Цукор ванільний — 10 г
- Лимон, сік — 20 г
- Мигдаль — 50 г
- Цукати — 50 г
- Консервовані ягоди — 50 г
Спосіб приготування:
- Збиваємо розм'якшене вершкове масло з цукром до однорідної маси. Додаємо кисломолочний сир, ванільний цукор, сік лимона і збиваємо все разом.
- Всипаємо подрібнені горішки, цукати і перемішуємо. Збиваємо вершки і з'єднуємо з сирною масою до однорідності.
- Застеляємо форму марлею у два шари і щільно викладаємо у неї сирну масу. Загортаємо краї марлі на паску, зверху покладаємо гніт.
- Ставимо форму в холодильник на 8-10 годин. Дістаємо готову паску, перекладаємо на блюдо і прикрашаємо консервованими ягодами.
Пасочка виходить красива, її смак чудово збалансований ягодами. Також ми ділились рецептом швидкої і м’якої паски.