Таку сирну паску готують у Фінляндії: оригінальний рецепт без випікання
Таку сирну паску готують у Фінляндії: оригінальний рецепт без випікання

Таку сирну паску готують у Фінляндії: оригінальний рецепт без випікання

Цікава і смачна пасочка без випікання

Ми ділились рецептом паски на Великденьз "нічною" опарою. Тепер розповідаємо, як приготувати сирну паску без випічки. Простий рецепт паски родом з Фінляндії.

Така паска схожа на звичну нам сирну смакоту, однак фіни готують її з додаванням консервованих ягід — виходить незвично і дуже смачно. Паска готується швидко — ви потратите на неї 30 хвилин свого часу. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний — 500 г
  • Масло вершкове 73% — 100 г
  • Вершки — 200 мл
  • Цукор — 120 г
  • Цукор ванільний — 10 г
  • Лимон, сік — 20 г
  • Мигдаль — 50 г
  • Цукати — 50 г
  • Консервовані ягоди — 50 г

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо розм'якшене вершкове масло з цукром до однорідної маси. Додаємо кисломолочний сир, ванільний цукор, сік лимона і збиваємо все разом.
  2. Всипаємо подрібнені горішки, цукати і перемішуємо. Збиваємо вершки і з'єднуємо з сирною масою до однорідності.
  3. Застеляємо форму марлею у два шари і щільно викладаємо у неї сирну масу. Загортаємо краї марлі на паску, зверху покладаємо гніт.
  4. Ставимо форму в холодильник на 8-10 годин. Дістаємо готову паску, перекладаємо на блюдо і прикрашаємо консервованими ягодами.

Пасочка виходить красива, її смак чудово збалансований ягодами. Також ми ділились рецептом швидкої і м’якої паски.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader