Настільки смачно і ніжно, що захочеться ще
До світлого Великодня ми завжди готуємо різні паски. А ось у Польщі традиційно печуть бабку — це солодкий хліб, часто приправлений ромовим сиропом та покритою глазур’ю. Ця великодня випічка завжди займає почесне місце у кошику, який віряни несуть до церкви на освячення.
Бабця за рецептом Shuba поєднує в собі ніжне сирне тісто та нотку кориці. Це так смачно, що вам захочеться ще й ще. Без жодної мороки у вас вийде фантастична випічка до свята.
Як приготувати бездріжжову бабку з корицею
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно пшеничне – 250 г;
- сир кисломолочний – 180 г;
- цукор – 100 г;
- курячі яйця – 1 шт.;
- яєчний білок – 1 шт.;
- соняшникова олія – 40 мл;
- цукор ванільний – 10 г;
- розпушувач – 10 г;
- сіль – 3 р.
Для начинки:
- цукор – 50 г;
- соняшникова олія – 20 мл;
- кориця мелена – 2 ч. л.
Для змащення:
- куряче яйце, жовток – 1 шт.
Спосіб приготування:
- У мисці до однорідної суміші перемішуємо сир, яйце, білок, олію, цукор, ванільний цукор, сіль. В отриману масу просіюємо борошно і замішуємо ніжне тісто.
- Для приготування начинки в окремому посуді змішуємо корицю та цукор.
- Поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто і розкочуємо в тонкий пласт. Змащуємо олією, посипаємо начинкою, скручуємо в рулет і защипуємо краї.
- Трішки відступаємо від краю рулету, розрізаємо його навпіл і заплітаємо з половинок косу.
- Викладаємо на пергаментний папір, перекладаємо у форму для кексу, змащуємо яєчним жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Якщо у вас засохне паска — ви зможете перетворити її на смачний десерт. Такий хлібний пудинг вам сподобається не менше.