Чудовий і простий рецепт глазурі
Класичною глазуррю на Великдень вважається білкова глазур. Ми розповідали,як її приготувати. Однак із нею може бути чимало мороки. Тому кулінари невтомно шукають альтернативи.
Цікавим рецептом глазурі поділилась кондитерка на ютуб-каналі "Тортикова". Це глазур на основі желатину, і вона чудово себе поводить на пасках. Також майстриня показала, як зробити дуже красиві квіти з маршмелоу для декору.
Інгредієнти:
- 5 г желатину (1 ч. л.)
- 25 г води
- 0,5 ч. л. лимонного соку
- 250 г цукру
- 50 г води
Декор:
- Маршмелоу
- Кондитерська посипка білого кольору
Спосіб приготування:
- Замочуємо желатин. Для цього заливаємо желатин 25 г води та залишаємо набухати.
- Готуємо сироп. У сотейнику змішуємо 250 г цукру та 50 г води. Доводимо до кипіння.
- З'єднуємо желатин з сиропом. Знімаємо сироп з вогню. Додаємо розбухлий желатин та лимонний сік.
- Перемішуємо до повного розчинення желатину. Переливаємо глазур у високу ємність. Збиваємо міксером на максимальній швидкості протягом 4-5 хвилин до густої пухкої маси.
- Наносимо глазур на охололі паски. З маршмелоу білого кольору робимо квіточки. Можна використовувати різні форми та розміри.
- Прикрашаємо паску — викладаємо квіточки з маршмелоу на глазур. За бажанням, можна додати кондитерську посипку.
Якщо глазур застигає, можна трохи підігріти її в мікрохвильовій печі. Проявіть фантазію та прикрасьте паску за своїм смаком. Це чудовий варіант смачної та красивої глазурі. Прикрасьте нею м’які й апетитні паски за цим рецептом.