Вона точно стане хітом великоднього столу
Рецептів різноманітних пасок придумана вже неймовірна кількість. Однак завжди хочеться бути впевненим у результаті – святкова випічка має вийде ідеальною і сподобається близьким та друзям.
Сьогодні Shuba ділиться старовинним перевіреним рецептом паски "Княжа". Вона вийде пишною і дуже смачною навіть у кулінара-початківця. Перевіримо?
Як приготувати старовинну "Княжу" паску
Інгредієнти на 8 порцій
Для тіста:
- молоко 2,5% — 700 мл;
- пресовані дріжджі – 100 г;
- яйця курячі — 7 шт.;
- жовтки курячі — 3 шт.;
- цукор — 600 г;
- маргарин — 350 г;
- коньяк — 30 мл;
- олія соняшникова — 100 мл;
- борошно пшеничне — 1 кг;
- цукор ванільний — 20 г;
- родзинки — 200 г;
- мускатний горіх мелений — 1/2 ч. л.;
- кориця мелена — 10 г;
- гвоздика мелена — 5 г;
- сіль — 1/8 ч. л.
Для глазурі:
- яєчний білок — 2 шт.;
- цукрова пудра — 6 ст. л.
Спосіб приготування:
- Для приготування опари в 100 мл теплого молока розводимо дріжджі. В отриману масу додаємо 100 г борошна, перемішуємо та відставляємо на 30-40 хвилин.
- Окремо збиваємо яйця із цукром. Додаємо розтоплений теплий маргарин, коньяк, тертий мускатний горіх, корицю, гвоздику, родзинки, сіль. Все ретельно перемішуємо
- Змішуємо тепле молоко, що залишилося, і борошно до однорідного стану. Додаємо до борошняної маси опару, яєчну суміш і замішуємо тісто. Вливаємо масло, вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і дайте піднятися втричі — це піде 1,5 години.
- Через вказаний час обминаємо тісто, розкладаємо його у форми для пасок і даємо йому піднятися протягом 15-20 хвилин. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
- Для приготування глазурі збиваємо білки із цукром до стійкої піни. Змащуємо нею готові паски й прикрашаємо родзинками.
Раніше ми розповідали про основні помилки під час приготування пасок. Не допускайте їх і випічка вийде шикарною.