Найкраща м’ясна страва до свята
Традиційно до великоднього столу не лише фарбують яйця та печуть пишні паски. На Великдень також ласують м’ясними стравами. І якщо не хочеться готувати звичайну буженину, запікайте курку в кавовому маринаді.
Такий незвичайний маринад за рецептом Shuba надасть м’ясу аромату та ніжності. Щоб курка вийшла смачнішою, потрібно залишити її маринуватися на ніч, а потім запекти її. Вийде неймовірна страва.
Як запекти курку в кавовому маринаді
Інгредієнти на 6 порцій:
- курка — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Для маринаду:
- часник, зубчики — 2 шт.;
- фенхель, насіння — 1 ч. л.;
- апельсин, цедра — 1 шт.;
- апельсиновий сік — 1 шт.;
- орегано сушене — 1 ч. л.;
- чебрець, гілочка — 15 г;
- заварена кава — 120 мл;
- мед — 1 ч. л.;
- вино біле десертне, солодке — 100 г;
- оливкова олія — 2 ст. л.;
- сушений кмин — 1 ч. л.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Курку миємо, сушимо і розбираємо. З обох боків приправляємо сіллю та перець, відправляємо в пакет для запікання.
- Для приготування маринаду в окремій мисці змішуємо інгредієнти, заливаємо курку. Ретельно все перемішуємо та відправляємо на ніч у холодильник.
- Замариновану курку дістаємо з холодильника, проколюємо пакет зверху 4 рази. Відправляємо пакет на форму для запікання, наливаємо воду таким чином, щоб залишилося 2 см (необхідно, щоб вода була під час запікання завжди). Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.
- Через вказаний час дістаємо м’ясо з духовки, викладаємо у глибоку тарілку.
- Соки та маринад переливаємо в каструлю, проварюємо, щоб вийшов соус. Поливаємо їм курку і подаємо.
Також до свята можна приготувати апетитні реберця. Вони вийдуть ідеальними.