Виходить смачною і довго не черствіє
Багато кулінарів вже збирають різні рецепти пасок, щоб побалувати себе і близьких. Однак багатьом не подобається, що на заміс святкової випічки йде багато часу.
Сьогодні Today пропонує обійтися без цього довгого процесу та приготувати святкову випічку за максимально простим та швидким рецептом. Попри відсутність тривалого вимішування така лінива паска виходить повітряною, м’якою і вологою всередині і довго не черствіє.
Як приготувати ліниву паску без замісу тіста
Інгредієнти:
- 350 г пшеничного борошна;
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- дрібка солі;
- 150 мл молока;
- 10 г сухих дріжджів;
- 100 г розм’якшеного вершкового масла;
- 150 г цукатів, сухофруктів або родзинок;
- цедра лимона.
Спосіб приготування:
- Дріжджі відправляємо в глибоку миску, додаємо цукор, трохи борошна. Заливаємо все теплим молоком, розмішуємо ложкою та залишаємо на десять хвилин.
- М’яке вершкове масло змішуємо з яйцями, цукром та сіллю, перемішуємо до однорідності. Змішуємо із дріжджовою масою.
- В отриману суміш просіюємо борошно і замішуємо тісто, що нагадує по консистенції густу сметану. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо підходити на 2-2,5 години. Коли воно збільшиться в обсязі, замішуємо ложкою.
- Сухофрукти заливаємо окропом, залишаємо на 10 хвилин. Після зливаємо воду, сушимо паперовим рушником і відправляємо в тісто.
- Залізні формочки змащуємо олією і на 1/3 заповнюємо їх. Залишаємо на 40 хвилин — тісто має піднятися на ¾ форми. Після відправляємо форми в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на півгодини.
Готовим паскам даємо охолонути. Прикрашаємо їх домашньою глазур’ю.