Паски виходять м’якими, вологими та пишними.
Ароматна, пишна паска — традиційна страва до великоднього столу. Однак більшість рецептів передбачають тривале вимішування тіста.
Якщо вам не хочеться морочити собі голову, "Бабусині рецепти" пропонують рецепт паски без вимішування. Попри простоту приготування, паски вийдуть м’якими, вологими та пишними.
Як приготувати паски без вимішування
Інгредієнти:
- молоко – 300 мл;
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 2 ч. л.;
- дріжджі сухі – 14 г;
- вершкове масло – 100 г;
- борошно — 800 г;
- мед – 1 ст.
- соняшникова олія – 50 мл;
- родзинки – 100 г;
- цукати – 100 г.
Для глазурі:
- желатин — ч.л.;
- вода – 6 ст.л.;
- цукор – 180 г;
- лимонний сік.
Спосіб приготування:
- У 150 г злегка підігрітого молока висипає ложку цукру, дріжджі та перемішуємо. Туди відправляємо 3-4 ложки борошна, знову перемішуємо. Все накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплі на 5-10 хвилин.
- Розбиваємо в окрему тару яйця, висипаємо цукор та ванільний цукор. За допомогою міксера все збиваємо до пишної піни.
- Додаємо до яєчної суміші дріжджову, вершкове масло, мед. Все ретельно перемішуємо. У суміш просіюємо борошно і замішуємо густе тісто. Вливаємо в нього олію, накриваємо рушником і залишаємо на 2 години підходити.
- Через вказаний час обходимо тісто, висипаємо в нього цукати та родзинки, трохи соняшникової олії та все вимішуємо.
- Тісто ділимо на невеликі колобки та викладаємо їх у паперові формочки на ⅓ від форми. Залишаємо їх на 30-40 хвилин для підйому, потім за бажанням змащуємо кожну паску сумішшю яйця та молока і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
- Для глазурі змішуємо у парі ложок води желатин. Решту води в сотейнику змішуємо з цукром, розтоплюємо.
- Перемішуємо цукрову воду та желатин, збиваємо все міксером близько 5 хвилин до білої глянсової маси. Прикрашаємо глазур’ю готові паски.
Раніше ми ділилися старовинним рецептом паски. Цей рецепт подобався бабусі, сподобатися вам.