Ласуватиметеся, поки м’ясо не закінчиться
Якщо хочеться урізноманітнити великоднє меню, домашня буженина — те, що потрібно. Тим більше, для цього рецепту вам знадобиться тільки м’ясо, часник та прянощі.
Рецепт Shuba ідеальний для свята, адже лише трохи інгредієнтів — і в результаті у вас вийде напрочуд ніжна, соковита буженина. Головне — дати їй час для повільного маринування та запікання у духовці. Саме завдяки цьому м’ясо перетвориться м’яке, ніжне та ароматне блюдо, яким захочеться ласувати без зупинки.
Як приготувати буженину з часником і прянощами
Інгредієнти на 6 порцій:
- свинячий ошийок — 1 кг;
- часник, головка — 1 шт.;
- приправа до м’яса – 20 г;
- паприка мелена — 10 г;
- перець каєнський — 20 г;
- сіль — 20 г;
- перець чорний мелений — 10 г;
- олія соняшникова — 50 мл.
Спосіб приготування:
- Змішуємо приправу для свинини, паприку, каєнський перець, сіль та чорний перець. У цій суміші обвалюємо нарізаний брусочками часник.
- Миємо, сушимо та робимо гострим вузьким ножем глибокі нарізи. У них відправляємо шматочки часнику.
- Інші спеції змішуємо з олією. Отриманою сумішшю натираємо м’ясо, загортаємо в харчову плівку та залишаємо на 2 години за кімнатної температури.
- Через зазначений час викладаємо м’ясо в застелену пергаментом форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Після зменшуємо температуру до 140 градусів і запікаємо ще 60-70 хвилин до появи рум’яної скоринки.
- Готове м’ясо відправляємо на блюдо, накриваємо фольгою та даємо постояти 15 хвилин.
Нарізаємо буженину скибочками та подаємо до столу. Найкраще до нього підходять різноманітні салати.