Тільки м’ясо, часник та приправи: таку буженину гості будуть їсти кілограмами навіть на святковому столі
Тільки м’ясо, часник та приправи: таку буженину гості будуть їсти кілограмами навіть на святковому столі

Тільки м’ясо, часник та приправи: таку буженину гості будуть їсти кілограмами навіть на святковому столі

Ласуватиметеся, поки м’ясо не закінчиться

Якщо хочеться урізноманітнити великоднє меню, домашня буженина — те, що потрібно. Тим більше, для цього рецепту вам знадобиться тільки м’ясо, часник та прянощі.

Рецепт Shuba ідеальний для свята, адже лише трохи інгредієнтів — і в результаті у вас вийде напрочуд ніжна, соковита буженина. Головне — дати їй час для повільного маринування та запікання у духовці. Саме завдяки цьому м’ясо перетвориться м’яке, ніжне та ароматне блюдо, яким захочеться ласувати без зупинки.

Як приготувати буженину з часником і прянощами

Інгредієнти на 6 порцій:

  • свинячий ошийок — 1 кг;
  • часник, головка — 1 шт.;
  • приправа до м’яса – 20 г;
  • паприка мелена — 10 г;
  • перець каєнський — 20 г;
  • сіль — 20 г;
  • перець чорний мелений — 10 г;
  • олія соняшникова — 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо приправу для свинини, паприку, каєнський перець, сіль та чорний перець. У цій суміші обвалюємо нарізаний брусочками часник.
  2. Миємо, сушимо та робимо гострим вузьким ножем глибокі нарізи. У них відправляємо шматочки часнику.
  3. Інші спеції змішуємо з олією. Отриманою сумішшю натираємо м’ясо, загортаємо в харчову плівку та залишаємо на 2 години за кімнатної температури.
  4. Через зазначений час викладаємо м’ясо в застелену пергаментом форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Після зменшуємо температуру до 140 градусів і запікаємо ще 60-70 хвилин до появи рум’яної скоринки.
  5. Готове м’ясо відправляємо на блюдо, накриваємо фольгою та даємо постояти 15 хвилин.

Нарізаємо буженину скибочками та подаємо до столу. Найкраще до нього підходять різноманітні салати.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader