Цей рецепт замінить решту випічки
Хочеться до великоднього столу спекти дивовижну паску ? Тоді спробуйте паску-бірош у французькому стилі — і близьких не відірветься.
Паска-бріош за рецептом Today вийде навіть у тих, у кого немає досвіду, але є бажання спекти пишний дріжджовий виріб. М’яка, але водночас щільна паска сподобається і дорослим, і дітям. Усі проситимуть цю випічку навіть після свята.
Як приготувати паску-бірош з рідким шоколадом
Інгредієнти
Для тіста:
- борошно — 700 г;
- вершкове масло — 340 г;
- цукор — 120 г;
- сухі дріжджі — 11 г;
- сіль — 8 г;
- молоко — 30 мл.
Для начинки:
- чорний шоколад – 300 г;
- вершки – 300 мл.
Для верхівки:
- цукор — 225 г;
- яйця — 4 шт.;
- горіхи — 30 г;
- вода — 50 мл.
Спосіб приготування:
- У тепле молоко заливаємо дріжджі.
- Просіяне борошно змішуємо із сіллю та цукром.
- На водяній бані розтоплюємо олію. У нього відправляємо дріжджову суміш, яйця та підготовлене борошно.
- Тісто накриваємо рушником і залишаємо на годину у теплому місці. Через годину тісто обминаємо і залишаємо ще на годину. Повторюємо кілька разів, після чого викладаємо тісто по формам та залишаємо підрости.
- Відправляємо тісто в розігріту до 165 градусів духовку на 30 хвилин. Після дістаємо і даємо охолонути.
- Тим часом для приготування начинки на водяній бані розтоплюємо шоколад та вершки, потім збиваємо міксером до кремоподібного стану.
- У пасці зверху робимо отвір до середини, дістаємо м’якуш і наливаємо всередину шоколад, періодично додаючи невеликими порціями м’якуш.
- Для приготування верхівки у сотейнику змішуємо воду з цукром та варимо до стану сиропу. Кип'ячий сироп збиваємо міксером, вимикаємо вогонь під каструлею і продовжуємо збивати. Додаємо яєчний білок і збиваємо до пишноти.
Приготовлену паску прикрашаємо глазур’ю та посипаємо горіхами. За бажанням можна подавати з улюбленим напоєм.