Найароматніша великодня випічка: рецепт апетитної паски з шафраном
Найароматніша великодня випічка: рецепт апетитної паски з шафраном

Найароматніша великодня випічка: рецепт апетитної паски з шафраном

Чудовий рецепт розкішної великодньої випічки

Ми розповідали, як приготувати смачнупаску з "нічною" опарою. Тепер ділимось рецептом особливо ароматної випічки на Великдень — з шафраном і марципаном.

Цей рецепт вразить вас неймовірним ароматом, насиченим смаком та пишністю! Секретом успіху стануть шафран і марципан, які додають пасці вишуканості та неповторності. Марципан можна не використовувати, а замінити його такою ж кількістю цукатів. Як її приготувати, розповіли на порталі picantecooking.

Інгредієнти:

  • 120 г цукрової пудри
  • 250 мл теплого молока
  • 150 г вершкового масла
  • 70 г цукатів (наприклад, апельсинових)
  • 4 жовтки
  • дрібка солі
  • 100 г марципану, нарізаного кубиками
  • дрібка шафрану
  • 2 ст. л. рому або коньяку
  • 600 г борошна
  • 20 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих швидкодіючих)

Спосіб приготування:

  1. Просіємо борошно і цукрову пудру у велику миску. Розчинимо дріжджі у невеликій кількості теплого молока.
  2. Розтопимо вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Замочимо шафран у ромі або коньяку. Наріжемо цукати та марципан кубиками.
  3. Збиваємо жовтки до однорідності. Додаємо жовтки до просіяного борошна з цукровою пудрою.
  4. Вливаємо у борошно молоко з дріжджами та розтоплене масло. Замішуємо м'яке, еластичне тісто протягом 6-7 хвилин руками.
  5. Тісто може трохи липнути до рук, але борошно НЕ додаємо! Накриваємо тісто кухонним рушником і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
  6. Обкачуємо шматочки марципану і цукати в борошні. Додаємо марципан, цукати, шафран і ром у тісто. Ретельно вимішуємо тісто.
  7. Змащуємо форми для пасок вершковим маслом і посипаємо борошном. Розкладаємо тісто по формах, заповнюючи їх лише на половину. Накриваємо форми кухонним рушником і залишаємо паски на 1 годину для вистоювання.
  8. Розігріваємо духовку до 180°C. Змащуємо верх пасок молоком.
  9. Ставимо паски в розігріту духовку. Через 5 хвилин знижуємо температуру до 160°C.
  10. Випікаємо паски протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору та пишності. Перевіряємо готовність пасок зубочисткою: вона повинна виходити сухою з центру паски.

Паску після охолодження можна до свого смаку прикрасити глазуррю. Миділились вдалим рецептом.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader