Такий салат ще ніхто не куштував
Чи можливо уявити сімейний обід або святковий стіл без різних салатів? Навряд чи. Готується ця страва неймовірно легко: варто нарізати всі інгредієнти і можна вже їсти.
Напередодні Великодня кожен кулінар шукає рецепти різної випічки, ароматної буженини та салатів. "Телеграф" знайшов в одному зі старих журналів "Поліна" незвичайний салат "Спокуса". Звична шинка з твердим сиром "сусідять" з авокадо, апельсином та білим хлібом. Така пікантна страва не протримається на великодньому столі і кілька хвилин — її з’їдять одразу. Перевіримо?
Як приготувати салат "Спокуса"
Інгредієнти:
- шинка — 150 г;
- твердий сир — 100 г;
- авокадо — 1 шт.;
- апельсин — 1 шт.;
- білий хліб для сухариків;
- сіль, спеції, сметана — до свого смаку;
- листя салату – для подачі.
Спосіб приготування:
- Невеликими шматочками нарізаємо шинку та сир.
- Чистимо авокадо, видаляємо з нього кісточку. М’якуш нарізаємо довільними кубиками.
- Хліб нарізаємо маленькими скибочками. Підсушуємо на сухій сковороді. Змішуємо усі підготовлені інгредієнти.
- На тарілку викладаємо листя салату, зверху викладаємо страву.
- В окремий посуд вичавлюємо з апельсина сік. Додаємо до нього сметану та дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішуємо та заправляємо салат.
Подаємо страву з ароматною бужениною. Вийде чудово.