Зірки кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Руслан Батильчук і Артем Горбенко у себе в Instagram показали, як приготувати смачну та соковиту домашню ковбасу.
Для приготування домашньої ковбаси учасники "Мастер Шеф" узяли такі інгредієнти:
- свинина (найкраще обирати ошийок, лопатку або задню частину) - 1 кг
- сало (шкірку краще прибрати) - 400 г
- кишка - 1 шт.
- часник - 8 зубчиків
- сіль і перець - на смак
Свинину нарізаємо дрібними кубиками приблизно 0,5х0,5 см. Половину сала перекручуємо на мʼясорубці, а другу половину – нарізаємо кубиком, як і мʼясо.
Змішуємо все мʼясо та сало, додаємо дрібно нарізаний часник, сіль і перець.
"Тепер фарш має настоятись - чим довше тим краще. Книжка пише 5-6 годин", - пояснили учасники "Мастер Шеф".
Після цього формуємо ковбасу, начиняючи кишку або вручну, або за допомогою спеціальної насадки на мʼясорубку. Не трамбуємо мʼясо надто сильно. Щоб ковбаса не лопнула в процесі приготування, робимо на ній проколи зубочисткою.
Далі зірки "Мастер Шеф" пропонують два способи приготування домашньої ковбаси:
- відварити, а потім обсмажити;
- підсмажити, а потім запекти.
Також учасники "Мастер Шеф" Руслан Батильчук і Артем Горбенко рекомендують спробувати таке незвичайне поєднання страв: "Дуже смачно їсти ковбасу з солодкою паскою та гострим хріном!".
Останні новини України:
Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.
Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.
Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.