/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F58601f44f068e118929db5fe1803b597.png)
Замість ковбаси і шинки: найсмачніший курячий рулет до святкового столу
Смачний та легкий у приготуванні рулет
Ми розповідали, як приготувати смачну мариновану рибку, для якої точно знайдеться місце на вашому столі. Тепер ділимось рецептом особливо вдалої м’ясної закуски.
На ютуб-каналі "Пан Фартух" поділились рецептом неймовірно смачного та ароматного курячого рулету з чорносливом, горіхами, родзинками та сиром. Ця страва стане окрасою вашого столу і сподобається всім без винятку.
Інгредієнти:
- Куряче філе — 300 гр
- Чорнослив — 5-6 шт
- Горіхи
- Твердий сир — 40 гр
- Сіль та спеції до смаку
Спосіб приготування:
- Підготуйте чорнослив. Якщо він у вас з кісточками, видаліть їх. Для одного рулету буде потрібно 5-6 плодів. Зробіть надрізи на чорносливі.
- Подрібніть горіхи. Для цього виберіть будь-який зручний вам спосіб: блендер, м'ясорубка, качалка або просто наріжте ножем.
- Виберіть шматок м’яса побільше і розріжте таким чином, щоб вийшла довга пластинка. Злегка відбийте м'ясо боковою стороною молотка, щоб воно стало тоншим.
- Натріть сир на дрібну терку, подрібніть чорнослив. На одну сторону м'яса викладіть чорнослив, трохи вминаючи його в м'ясо.
- Потім додайте горіхи, родзинки, сіль та перець до смаку. Зверху посипте тертим сиром і добре притисніть начинку.
- Обережно та щільно закрутіть рулет, щоб начинка не випала. Щоб він не розпався під час випікання, обв'яжіть його кухонною ниткою або шпагатом.
- Застеліть форму для випікання пергаментом, змастіть його олією. Злегка змастіть олією і сам рулет. Відправте рулет у духовку, розігріту до 180°C, на 30-35 хвилин. Рулет готовий, коли він стане золотисто-коричневим. Перевірте готовність всередині, проткнувши його зубочисткою: якщо сік, що випливає, прозорий, рулет готовий.
Дайте рулету трохи охолонути, потім наріжте його порційними шматочками і подавайте до столу. Також ми ділились рецептомчудового салату на Великдень.

