Нереально смачний рецепт до великоднього столу
Звикли подавати до великоднього столу класичні котлети та звичну буженину ? Пропонуємо урізноманітнити святкове меню.
"Телеграф" у журналі "Поліна" знайшов чудовий варіант — соковитий та ароматний люля-кебаб. Головне — запастися шпажками: близьким та друзям настільки сподобається страва, що її з’їдять усі та попросять ще.
Як приготувати люля-кебаб
Інгредієнти:
- жирна баранина — 500 г або 400 г яловичини + 100 г сала;
- цибуля — 200 г;
- часник — 4 зубчики;
- сіль, сушений базилік, чорний перець — на смак.
Спосіб приготування:
- М’ясо ретельно миємо, чистимо цибулю та часник. Підготовлені інгредієнти двічі чи тричі пропускаємо через м’ясорубку.
- Фарш ретельно перемішуємо руками або відбиваємо доти, доки він не перестане розвалюватися і не стане в’язким.
- Підготовлений фарш ділимо на шматочки вагою 40-45 г і змоченими у воді руками формуємо довгасті котлетки товщиною близько 3 см і довжиною 15 см.
- Котлетки нанизуємо на дерев’яні шпажки для духовки чи шампури, за бажанням додатково їх обхлопуємо.
- Обсмажуємо їх над розпеченим вугіллям до готовності, періодично помішуючи.
Подаємо люля-кебаб з великою кількістю зелені та овочів. За бажанням можна приготувати улюблений салат.