Полтавські галушки – дуже проста і ситна страва, основа якої – тісто з м'ясною начинкою. Для яскравого смаку додайте грибний соус!
Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже ситних та смачних полтавських галушок із грибною підливою.
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру
- 1 яйце
- 1 ч л солі
- 0,5 год л соди
- 500 г борошна
Начинка:
- 2 курячих філе
- 2 цибулі
- олія, бульйон, спеції, зелень за бажанням
Грибна підлива на сметані:
- 100 г печериць
- 1 цибулина
- 200 г сметани
- 100 г води
- спеції, свіжа зелень
Спосіб приготування:
1. Начинка: відваріть філе, цибулю підсмажте і перебийте все в блендері, додайте невелику кількість бульйону, в якому варилося філе, додайте зелень, сіль і перець за смаком.
2. Для тіста: змішайте всі інгредієнти, тісто має бути м'яким. Залишіть на 10 хвилин.
3. Підготувати підливу: цибулю поріжте кубиком, смажте 5 хвилин, додайте печериці порізані пластинками, спеції на смаком, сметану і воду. Протушкуйте всі декілька хвилин.
4. Тісто розділіть на кульки, сформуйте галушки. Готуйте на пару п'ять хвилин кожну партію.
Складіть у каструльку з кришкою, полийте підливою і можна їсти!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Класичні картопляні галушки
- Полтавські галушки
- Домашні картопляні галушки