Цвітну капусту можна використовувати для приготування пюре, супів, салатів, а ще її можна смажити і тушкувати.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної цвітної капусти в панірувальних сухарях із сиром.
Інгредієнти:
- цвітна капуста – 1 головка
- яйця – 3 шт.
- панірувальні сухарі – 120 г
- сир твердий – 130 г
- молоко – 300 мл
- цибуля – 1 середня
- лавровий лист – 2 шт.
- сіль, перець, мускатний горіх
Спосіб приготування:
1. Цвітну капусту розділіть на суцвіття. Підсоліть воду, доведіть до кипіння і варіть капусту. Після дістаньте її, дайте їй трохи охолонути.
2. Додаємо спеції за смаком, паніруємо у збитих яйцях та панірувальних сухарях. Викладаємо на деко і запікаємо 20-25 хвилин при 180 С.
3. Для соусу: в сотейник влийте молоко. Поріжете цибулю і додаємо до молока, туди ж кидаємо лавровий лист. Молоко доводимо до кипіння, вимикаємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися хоча б 20 хвилин. Проціджуємо його і відкладаємо вбік. У сотейнику розтоплюємо масло, всипаємо борошно і постійно помішуючи, підсмажуємо його до золотистого кольору. Потім вливаємо молоко і варимо соус знову помішуючи до загусання. Далі додаємо тертий сир, добре перемішуємо та продовжуємо варити буквально декілька хвилин. Він повинен вийти гарною однорідною консистенцією. Далі знімаємо з плити, додаємо сіль, перець та мускатний горіх за смаком.
Хрумку капусту подаємо з сирним соусом!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Цвітна капуста під соусом бешамель
- Цвітна капуста з фаршем у духовці
- Запіканка з цвітною капустою