Як приготувати соус з порічок для м'яса — кисло-солодкий, зі спеціями, з часником
Наші предки вважали порічку джерелом здоров'я та довголіття, цінували ягоду за цілющі властивості та, звичайно, готували з неї найрізноманітніші страви — варення, желе, соки, компоти, кваси, наливки.
Любителям м'яса та риби до вподоби будуть кисло-солодкі соуси з порічок.
Кисло-солодкий соус з порічок до м’яса та риби
Інгредієнти:
-
порічки - 500 г,
-
цукор - 200 г,
-
кориця — пів чайної ложки,
-
оцет - 50 мл,
-
чорний мелений перець.
Приготування кисло-солодкого соусу до м'яса та риби
-
Порічки ретельно помити, перетерти через дрібне сито.
-
Масу поставити на вогонь і проварити, не доводячи до кипіння.
-
Додати цукру, кориці та перемішати.
-
Додати оцет, довести до кипіння і варити ще 3 хвилини.
Соус до м’яса готовий, його можна розкласти в простерилізовані банки та зберігати в холодному приміщенні.
Смачний соус з червоних порічок зі спеціями
Інгредієнти:
-
червоні порічки - 1 кг,
-
цукор - 250 г,
-
сіль - 15 г,
-
часник, зубчики - 5 шт.,
-
лавровий лист - 2 шт.,
-
перець духмяний, горошок - 2 шт.,
-
приправа «Хмелі-сунелі» - пів чайної ложки,
-
коріандр мелений на смак,
-
розмарин сушений - пів чайної ложки,
-
олія соняшникова - одна ст. л,
-
оцет 9% - ст. л,
-
перець чорний мелений - 5 г
Спосіб приготування соусу з червоних порічок зі спеціями:
-
Помийте порічки та дайте зайвій рідині стекти.
-
Перетріть порічки на пюре блендером, мʼясорубкою або просто товкачем.
-
Додайте в пюре всі інгредієнти, крім олії та оцту.
-
Все добре перемішайте та поставте на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння та проваріть. протягом 15 хвилин після закипання.
-
Додайте олію та оцет. Перемішайте, зменште вогонь до мінімуму й проваріть ще 15 хвилин.
Розлийте в стерилізовані банки та закатайте. Переверніть та вкутайте ковдрою до повного остигання. Покладіть у темне прохолодне місце.
Соус з порічок до м’яса з часником
Інгредієнти:
-
порічки - 1 кг,
-
цукор - 170 г,
-
часник - головка,
-
сіль - 1 ст. л,
-
карі -1,5 ст. л,
-
чорний мелений перець - третина чайної ложки,
-
червоний мелений перець - третина чайної ложки,
-
крохмаль - 1 ст. л,
Приготування соусу з порічок до м’яса з часником
-
До перебитої блендером червоної смородини додати перетертий часник, цукор, сіль, карі, перці.
-
Все доводимо до кипіння і варимо 30 хв.
-
Розводимо у воді крохмаль, повільно вводимо його до загальної маси та варимо ще 10 хв.
- Отриману масу розливаємо в стерильні баночки та закриваємо кришками.