Путін видав, що хоче повернутися до "Стамбульських домовленностей" і збрехав, що переговори зірвала Україна
Путін видав, що хоче повернутися до "Стамбульських домовленностей" і збрехав, що переговори зірвала Україна

Путін видав, що хоче повернутися до "Стамбульських домовленностей" і збрехав, що переговори зірвала Україна

Російський диктатор ВолодимирПутін заявив про бажання повернутися до "Стамбульських домовленостей". Також він вкотре збрехав, нібито Україна зірвала процес переговорів в Стамбулі навесні 2022 року за вказівкою Великобританії.

Таку заяву він зробив на саміті Шанхайської організації співробітництва в Астані (Казахстан), повідомляють російські ЗМІ. Путін також додав, що ці домовленості "залишаються на столі" і можуть стати основою для продовження переговорів.

"Росія, як відомо, ніколи не відмовлялася і зараз готова до продовження мирних переговорів. Відмовилася від переговорів саме Україна. Причому зробила це публічно, за прямою вказівкою з Лондона, а отже, в цьому немає жодних сумнівів і з Вашингтона. Про що українські офіційні особи говорять прямо і відкрито", — заявив російський диктатор.

Він також стверджував, що тодішній глава української делегації, нардеп Давид Арахамія, нібито парафував домовленості.

"Вони були парафовані керівником української переговорної делегації, а отже, зважаючи на все, цілком влаштовували Україну", — сказав Путін.

Нагадаємо, переговори України та РФ у Стамбулі відбулися 29 березня 2022 року. "Стамбульські угоди" передбачали нейтральний статус України та виведення військ РФ з більшої частини (або всіх) територій, захоплених після 22 лютого 2022 року.

Після того, як стало відомо про звірства під час окупації Бучі, у квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що переговори з РФ вести складно, але необхідно.

Як повідомляв OBOZ.UA, 30 вересня 2022 року Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про відмову від переговорів із Путіним. Глава української держави заявив, що Київ готовий розглянути можливість переговорів з іншим президентом РФ.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader