Пиріг з червоною смородиною: здивує всіх, хто його куштуватиме
Пиріг з червоною смородиною: здивує всіх, хто його куштуватиме

Пиріг з червоною смородиною: здивує всіх, хто його куштуватиме

Найпопулярнішою стравою з червоної смородини, яку ще називають порічка, вважаються вареники, приготовлені на парі. Але, з неї можна приготувати не тільки вареники, а й дуже смачний та ніжний пиріг.

Фудблогерка Юлія Сенич в Instagram розповіла, як приготувати ніжний та надзвичайно смачний пиріг з порічок. Для того, щоб смак вийшов ще кращим, до складу цього десерту входить безе.

Пиріг з червоною смородиною: здивує всіх, хто його куштуватиме

Інгредієнти на форму d26 см

  • Яйця – 6 шт
  • Борошно – 200 гр
  • М’яке масло – 200 гр
  • Цукор – 180 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 2 уп
  • Цукрова пудра – 150 гр

Інгредієнти для начинки

  • Порічки – 400 гр

Спосіб приготування

1.Мʼяке вершкове масло поєднуємо з цукром і ванільним цукром. Перемішуємо до поєднання.

2. 4 яйця відділяємо на білки і жовтки. Додаємо до тіста 2 цілих яйця і 4 жовтки. Білки залишаємо в холодильнику для безе.

3. До тіста просіюємо борошно з розпушувачем і перемішуємо до поєднання.

4. Перекладаємо тісто у форму, змащену вершковим маслом або олією.

Пиріг з червоною смородиною: здивує всіх, хто його куштуватиме

5. Зверху тіста викладаємо половину від загальної маси смородини. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 град. духовку на 30-40хв.

6. Для безе охолоджені білки збиваємо міксером з додаванням цукрової пудри до гострих піків.(приблизно 5хв).

Пиріг з червоною смородиною: здивує всіх, хто його куштуватиме

7. Дістаємо пиріг з духовки, зверху викладаємо залишок смородини і збиті білки.

Пиріг з червоною смородиною: здивує всіх, хто його куштуватиме

8. Відправляємо пиріг ще раз в духовку на приблизно 30хв ,але при температурі 120 градусів.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Десерт з полуниці
  • Шоколадний десерт
  • Десерт без яєць та цукру
Джерело матеріала
loader
loader