Найкорисніша їжа для серця: кардіолог розповідає про переваги кімчі
Найкорисніша їжа для серця: кардіолог розповідає про переваги кімчі

Найкорисніша їжа для серця: кардіолог розповідає про переваги кімчі

Дієта є ключовим фактором ризику розвитку будь-яких серцевих захворювань. Зокрема, надмірне споживання насичених та трансжирів може підвищити рівень холестерину, що негативно впливає на артерії, утворюючи бляшки. Інші серйозні ризики включають високий кров'яний тиск, низьку фізичну активність, діабет і надлишкову вагу.

Оскільки дієта та спосіб життя безпосередньо впливають на стан серця, варто знати більше про продукти, які можуть його захистити. Видання eatthis.com поспілкувалося з доктором Вільямом Девісом, кардіологом та автором книги "Super Gut".

Хоча існує безліч продуктів, корисних для серця, на один з них доктор Девіс радить звернути увагу.

"Мій улюблений продукт для підтримки здоров'я серця, який часто недооцінюють, – це кімчі. Це традиційно ферментована капуста, що широко популярна в Кореї й зазвичай споживається з кожним прийомом їжі", – пояснює кардіолог.

Чому ферментовані продукти можуть бути корисними для вашого серця?

Ферментовані продукти рідко асоціюються з підтримкою серцево-судинної системи, але доктор Девіс вважає не так.

"Ферментація призводить до появи корисних мікроорганізмів. Ці мікроби приносять значні переваги організму, зокрема знижують рівень цукру в крові, зменшують інсулінову резистентність, запобігають запальним процесам і сприяють утворенню вітамінів B1, B2, B7 і B9 (фолієвої кислоти)", – зазначає він.

Отже, споживання ферментованих продуктів, як-от кімчі, може сприяти підтримці здорового кишкового мікробіома, що допомагає знизити ризик високого кров'яного тиску та хронічного запалення.

Дослідження, проведене Harvard Health, виявило потужний зв'язок між станом вашого кишечника і серцево-судинною системою. Це означає, що піклування про здоров'я кишечника може позитивно впливати і на ваше серце.

Проте важливо пам'ятати, що здоров'я серця залежить не лише від одного продукту. За даними Національного інституту серця, легень та крові, підтримка серцево-судинної системи вимагає збалансованого харчування, регулярної фізичної активності, контролю стресу, якісного сну, підтримки оптимального рівня артеріального тиску і холестерину, а також управління вагою.

Раніше OBOZ.UA пояснював, як ферментовані продукти впливають на організм.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader