Зеленський пояснив, як прем'єр Індії може пришвидшити закінчення війни
Зеленський пояснив, як прем'єр Індії може пришвидшити закінчення війни

Зеленський пояснив, як прем'єр Індії може пришвидшити закінчення війни

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді може посприяти швидшому закінченню війни Росії проти України, адже його країна має великий вплив із точки зору економіки. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для The Times of India.

«Я вважаю, що будь-які питання сьогодні не повинні закінчуватися словами. Моді є прем'єр-міністром дуже великої держави з погляду кількості населення і впливу, і з точки зору економіки тощо... Така країна не може просто говорити, що вона зацікавлена у закінченні війни. Ми усі зацікавлені», – дорікнув глава держави.

На його переконання, Моді може впливати на закінчення війни.

«У цьому є велика цінність його у будь-якому конфлікті. У цьому є велика цінність Індії. Півторамільярдного населення, який тримає реальний вплив на це... Блокування російської економіки, блокування дешевого енергоресурсу, блокування роботи оборонно-промислового комплексу з Російською Федерацією призведе до зменшення можливості Росії воювати. Дасть коротший термін їх війні проти нас, їх посилення їх армії», – наголосив Зеленський.

До відома, у Казані на полях саміту БРІКС премʼєр Індії Нарендра Моді зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним. Індійський прем'єр заявив, що Нью-Делі готовий сприяти припиненню війни в Україні. 

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив за політичне врегулювання війни Росії проти України. Шольц підтримав посередництво Індії у цьому питанні.

До слова, Індія наростила постачання до Росії обмежених критично важливих технологій, які підпадають під західні санкції. Експорт Індії для Кремля став другими за величиною після китайського.

Джерело матеріала
loader
loader